Η Στεφανία Γουλιώτη επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σκηνοθετώντας και ερμηνεύοντας τις Ευμενίδες του Αισχύλου στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, για δύο παραστάσεις στις 14 και 15 Ιουλίου 2018 με ώρα έναρξης στις 6.00 το πρωί, εγχείρημα εξ αρχής ιδιαίτερο, και πολύ ενδιαφέρον.

Η ηθοποιός μαζί με τον Δημήτρη Καμαρωτό που έχει αναλάβει τη μουσική δραματουργία της παράστασης μιλούν στο φακό του culturenow για την σημασία της συγκεκριμένης εκτέλεσης.

Η Στεφανία Γουλιώτη, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αυτή η πρόταση ξεκίνησε το 2015 όταν είχαμε την πρώτη συνεργασία με τον Δημήτρη Καμαρωτό, πάνω στον τρόπο της μετάδοσης μιας ιστορίας που ο λόγος και η μουσική συμβάλλουν ταυτόχρονα. Όλο αυτό τοποθετείται σε έναν ανοιχτό χώρο, στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, σε ένα ανοιχτό τοπίο, γιατί στην προκειμένη περίπτωση το τοπίο είναι ο πρωταγωνιστής του έργου.”

Από την πλευρά του ο συνθέτης τονίζει πως “Οι Ευμενίδες είναι μια παράσταση που περιλαμβάνει ολόκληρο το αρχαίο κείμενο και αρκετή μουσική ως εξάρτημα του λόγου”, ενώ συμπληρώνει χιουμοριστικά ότι “θα υπάρχει και καφές ως επιβράβευση για τους θεατές που θα παρευρεθούν στην Επίδαυρο”.


Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σύλληψη – Ερμηνεία: Στεφανία Γουλιώτη
Μουσική Δραματουργία – Εκτέλεση: Δημήτρης Καμαρωτός
Καλλιτεχνική συνεργασία: Σύλβια Λιούλιου – Γιώργος Κριθάρας
Σκηνικός Χώρος: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Τεχνική Αλεξάντερ: Βίκυ Παναγιωτάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Ευγενία Μακρόγλου
Φωτογραφίες παράστασης: Άρης Καμαρωτός
Εκτέλεση παραγωγής: POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου & Βίκυ Στρατάκη


Info:

Τοποθεσία: Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου (ακριβώς δίπλα στον χώρο στάθμευσης)

Ημερομηνία: Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 6:00 το πρωί

Εισιτήρια: Κανονικό 20€ | Ομαδικά 10+ εισιτήρια 18€ | Φοιτητών, 65+. Καλ. Σωμ. 10€

Πληροφορίες: greekfestival.gr

Σημείωση: Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει οικονομική μεταφορά των θεατών από και προς την Επίδαυρο (με εισιτήριο που κοστίζει 11 ευρώ) για την παρακολούθηση της παράστασης. Το πούλμαν θα αναχωρήσει το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου, στις 03:00 τα ξημερώματα, από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα. Προμηθευτείτε το εισιτήριό σας, από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://greekfestival.gr/festival_events/stefania-goulioti-2018-2/


Διαβάστε επίσης:

Ευμενίδες του Αισχύλου από τη Στεφανία Γουλιώτη στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου