Το Μικρό Εθνικό, η σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για παιδιά και εφήβους, στεγάζεται εδώ και λίγους μήνες στο ανακαινισμένο Ισόγειο του Θεάτρου REX.

Με ένα ολοκληρωμένο ρεπερτόριο, με παραστάσεις και προτάσεις για νέους κάθε ηλικίας, το Μικρό Εθνικό επέλεξε για τη φετινή χρονιά να εστιάσει στο «εμείς» και να αφιερώσει το ρεπερτόριό του στη γνωριμία μας με τον… άλλον.

Η υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού, Σοφία Βγενοπούλου, σκηνοθέτις και παιδοψυχίατρος, μιλά στον φακό του Culturenow σχετικά με την επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία του, επισημαίνοντας: «Το Μικρό Εθνικό στο Ρεξ ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018. Πρόκειται για μια σκηνή αποκλειστικά για νέους στο κέντρο της Αθήνας και πραγματικά γιορτάζει κάθε Παρασκευο-Σαββατοκύριακο, μιας και παρελαύνουν από εδώ παιδιά όλων των ηλικιών. Τα πολύ μικρά για την «Τραμπάλα», παιδιά από 5 ετών και άνω για τον «Πρίγκιπα και τον Φτωχό», ενώ το «Ταξίδι» που ήταν μια ευτυχής κατάληξη του εργαστηρίου «Θέατρο στα Ελληνικά», εγκαινίασε την εφηβική σκηνή. Βεβαίως υπάρχει ακόμα ένα πλήθος δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες.»

Στην συνέχεια, με αφορμή τα επόμενα βήματα της εφηβικής σκηνής τονίζει: «Η εφηβική σκηνή θέλει να προτείνει την συλλογική δημιουργικότητα, ένα πράγμα που από τη μία λείπει και από την άλλη μπορεί να παρηγορήσει πάρα πολύ τα παιδιά, τα οποία έχω την αίσθηση ότι μαθαίνουν μέσα από ένα πολύ θεωρητικό τρόπο, πάντα με έμφαση στο αποτέλεσμα, ενώ το θέατρο είναι μια διαδικασία που ενισχύει την εμπειρική μάθηση και προσπαθούμε αυτό να το αντανακλούμε και στα εργαστήρια, αλλά και στις παραστάσεις μας.»


Info

Τοποθεσία: Μικρό Εθνικό – Ισόγειο Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Παραστάσεις/Μέρες:
Πρίγκιπας και ο φτωχός: Σάββατο 17:00, Κυριακή 12:30 & 16:00
Τραμπάλα: Σάββατο 15:00, Κυριακή 10:30
Μικρές ιστορίες για αγρίους: Παρασκευή & Σάββατο 21:00 – Κυριακή 19:30

Προπώληση: ticketservices.gr, Στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου: Θέατρο Rex: Πανεπιστημίου 48 (210 3301881-210 3305074), Στα ταμεία της ticketservices: Στοά Πεσμαζόγλου – Πανεπιστημίου 39 (210 7234567) | Τηλεφωνικές πωλήσεις με πιστωτική κάρτα στο 210 7234567, καταστήματα Public

Πληροφορίες: 210. 3305074 | www.n-t.gr


Διαβάστε επίσης: 

Το Μικρό Εθνικό μάς υποδέχεται στο νέο του «σπίτι»!

Πρίγκιπας και φτωχός, του Μαρκ Τουαίην στο Μικρό Εθνικό

Η Τραμπάλα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου στο Μικρό Εθνικό

Το ταξίδι, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου στο Μικρό Εθνικό!