Το ΦανταstiCon 2016 η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν την συζήτηση με άξονα την τριλογία του Joe Abercrombie Τα Χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας με τον μεταφραστή, συγγραφέα, αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Στη λογοτεχνία φαντασίας, ο βρετανός Joe Abercrombie θεωρείται ένας από τους μάστορες της ανατροπής: ανατροπές στα στερεότυπα, ανατροπές στην πλοκή, ανατροπές στην όλη ιδέα που έχει σχηματίσει ο αναγνώστης, μέχρι την τελευταία στιγμή. Ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά της γραφής του είναι κόσμοι σκληροί και βρόμικοι, χαρακτήρες έντονα ατελείς και διόλου ηρωικοί – στοιχεία που συνθέτουν βαθιά ανθρώπινες και αφτιασίδωτες ιστορίες.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του ΦανταstiCon 2016 που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.fantasticon.gr

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί  το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο Μισός βασιλιάς,  ενώ ετοιμάζεται το δεύτερο μέρος με τίτλο Μισός κόσμος ημερομηνία κυκλοφορίας: 10/11/2016)