Από τις εκδόσεις μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Joe Abercrombie, Τα χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας. Μισός βασιλιάς σε εετάφραση του Ανδρέα Μιχαηλίδη.

«Ορκίστηκα να πάρω εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα μου. Μπορεί να ’μαι μισός άντρας, αλλά ο όρκος που πήρα ήταν ολόκληρος».

Αδύναμος κι ανάξιος στα μάτια του πατέρα του, ο πρίγκιπας Γιάρβι είναι ολομόναχος σ’ έναν κόσμο που κυβερνάται από σιδηρά χέρια και ψυχρές καρδιές. Ανίκανος να κρατήσει ασπίδα ή να χειριστεί πέλεκυ, πρέπει ν’ ακονίσει τον νου του μέχρι να γίνει το φονικότερο απ’ όλα τα όπλα. Όταν η τραγωδία και οι δολοπλοκίες τον ξεριζώνουν από τη ζωή που γνώριζε, ο Γιάρβι ορκίζεται ν’ ανακτήσει έναν θρόνο που ποτέ δεν επιθύμησε. Πρώτα όμως πρέπει να επιβιώσει από τη σκληρότητα, τις αλυσίδες και τα πικρά νερά της Τσακισμένης Θάλασσας – κι όλα αυτά με μονάχα ένα γερό χέρι.

Το βιβλίο τιμήθηκε με το Locus Award 2015


Ο Joe Abercrombie γεννήθηκε στο Λάνκαστερ της Αγγλίας το 1974. Τελείωσε το Lancaster Royal Grammar School, όπου πέρασε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων και σχεδιάζοντας χάρτες τόπων που δεν υπάρχουν. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όπου, με το όνειρο να δώσει νέα διάσταση στη λογοτεχνία του φανταστικού, άρχισε να γράφει για τις περιπέτειες ενός πολεμιστή με το όνομα Εννιαδάχτυλος Λόγκεν. Μετά τις σπουδές του μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως τηλεοπτικός συντάκτης και μοντέρ. Συμμετείχε σε πολλά ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο και συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Barry White και οι Coldplay. Το 2002 επέστρεψε στις περιπέτειες του Λόγκεν και αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Ο πρώτος νόμος, με τίτλο Το κάλεσμα του ξίφους, εκδόθηκε το 2006 και τα αμέσως επόμενα χρόνια ακολούθησαν τα Πριν την αγχόνη και Το τελευταίο επιχείρημα. Η Τριλογία της Τσακισμένης Θάλασσας αποτελεί το πιο πρόσφατο έργο του. Ζει στο Μπαθ με τη σύζυγό του, Lou, και τα τρία παιδιά τους, Grace, Eve και Teddy.

Μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν στον ιστότοπο: www.joeabercrombie.com

Ετοιμάζεται: Τα χρονικά της Τσακισμένης Θάλασσας 2: Μισός κόσμος