Μια σπονδυλωτή μουσική παράσταση που διαπερνά ελεύθερα τον χρόνο και τον χώρο, με φόντο ανθρώπινες φωνές και ιστορίες.

Η Σαβίνα Γιαννάτου σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι όπου συνεντεύξεις με μετανάστες και αποσπάσματα επιστολών, συνδιαλέγονται με μουσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους και μελωδίες από διαφορετικές εποχές και τόπους.

Για μία μόνο βραδιά, στις 13 Απριλίου 2013 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Γλώσσες πραγματικές και φανταστικές συναντιούνται σε διαδρομές μετανάστευσης, περιπλανήσεις της μνήμης. Πολύτεχνη σύμμειξη λόγου και μουσικής με τα μουσικά όργανα σε παράλληλη πορεία: Από τις φανταστικές περιηγήσεις έως τη φαντασμαγορία ενός κόσμου «πλούσιου και παράξενου σαν τοπίο του βυθού», ο δρόμος γίνεται ήχος και λέξη. Και η μουσική ρέει σημερινή μα και παντοτινή… Το πιο παράξενο: Ακόμη και σε μία στυλιστικά ανοιχτή εποχή (όπου όλα συνδέονται ή εφάπτονται με όλα) είναι ελάχιστα πιθανό να συναντήσουμε στο ίδιο σχήμα το σύγχρονο κοντραμπάσο και την αναγεννησιακή βιόλα ντα γκάμπα, το ανατολικά τροπικό νέυ και το δυτικά συγκερασμένο πιάνο, την ιστορική πολίτικη λύρα και τον ηλεκτρονικό ήχο του 21ου αιώνα. Εδώ, το απίθανο γίνεται πιθανό.

Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι από τα λίγα πρόσωπα που μπορούν να εντάξουν δημιουργικά τόση διαφορετικότητα στην ίδια ομάδα. Το ασυνήθιστο βιογραφικό της αντιστοιχεί στο ασυνήθιστο σύνολο που προτείνει: Παιδικά και ενήλικα τραγούδια, μεσαιωνικό έως σύγχρονο ρεπερτόριο, μεσογειακή, βαλκανική, σεφαραδίτικη, σμυρναίικη παράδοση, ελεύθερος (free jazz έως ακατάτακτος), αυτοσχεδιασμός. Για τη συγκεκριμένη παράσταση επέλεξε μια ομάδα μουσικών συνεργατών. Κοινό γνώρισμα: Όλοι μετέχουν μιας συγκροτημένης «ανατολικοδυτικής πείρας» όπως ακριβώς η χαρισματική βοκαλίστα – δημιουργός της όλης παραγωγής.

Κοντά της επτά εξαιρετικοί μουσικοί (Λαμια Μπεντιουι, Χάρης Λαμπράκης, Σωκράτης Σινόπουλος, Ανδρέας Λινός, Μιχάλης Σιγανίδης, Μανώλης Μανουσάκης και Μαξιμ Mανκόφσκι), ενώ το σχήμα πλαισιώνεται από την πιανίστα, βοκαλίστα και τζαζ διασκευάστρια Ευγενία Καρλαύτη, τον Γιάννη Δεσποτάκη στα φωνητικά καθώς και τον από πολλά χρόνια συνεργάτη της Γιαννάτου, ποιητή και μεταφραστή Γιώργο Κοροπούλη. Η ίδια αναλαμβάνει τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, τη διασκευή των όποιων προϋπαρχόντων θεμάτων και τα φωνητικά μέρη. Στην αναζήτηση πάντα, μιας νέας μουσικής ποιητικής.

Συμμετέχουν:

Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή

Λαμια Μπεντιουι: τραγουδι

Χάρης Λαμπράκης: νέυ

Σωκράτης Σινόπουλος: πολίτικη λύρα

Ανδρέας Λινός: βιόλα ντα γκάμπα

Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο

Μανώλης Μανουσάκης: live electronics, sound design

Ευγενία Καρλαύτη: πιανο

Μαξιμ Mανκόφσκι: κρουστα

Γιάννης Δεσποτάκης: φωνητικα

Γιώργος Κοροπούλης: αφηγηση

Φωτογραφίες: Γιώργος Στριφτάρης

 

Πάρκινγκ στη Στέγη

Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης

(είσοδος από την οδό Λεοντίου)

Μόνο 5 € / 3 ώρες

Ωράριο λειτουργίας: Δε.–Κυρ. 08:00 – 01:00

Τηλ.: 2130.023.192