Η Δάφνη (Άντζελα Ισμαήλου), μια μυστηριώδης γυναίκα, έχει επιλέξει να ζει απομονωμένη, ως προσωπική κάθαρση και αυτοτιμωρία, στο ιερό νησί της Πάτμου. Δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες, ο Θεόντορικ και ο Εστέμπαν, θα βρεθούν στο νησί αναζητώντας τις δικές τους απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν: Ο πρώτος (Shaun Benson), ιερέας, αναζητά σπάνια χειρόγραφα στο μοναστήρι του νησιού. Ο δεύτερος (Erich Wildpret) οδηγείται εκεί αναζητώντας καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Όταν τα μονοπάτια των δύο αντρών διασταυρώνονται τυχαία με της Δάφνης, ξυπνούν πρωτόγνωρα και ανεξέλεγκτα συναισθήματα, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερες αλήθειες από εκείνες που προσδοκούσαν να βρουν.

Η “Πόλη της Σιωπής” αφηγείται, μέσα από το μάτια μιας γυναίκας, τη διαδρομή ενός εσωτερικού ταξιδιού αναζήτησης τριών ανθρώπων, μέσω της δύναμης της πίστης, της αγάπης, της αφοσίωσης και του έρωτα, στο ιερό νησί της Πάτμου.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ως Ελληνίδα ,ως σκηνοθέτης, ως συγγραφέας αυτής της ιστορίας δεν θα μπορούσα να είχα επιλέξει άλλη πηγή έμπνευσης και δράσης από τον ίδιο τον τόπο που με καθόρισε . Με την Πόλη της Σιωπής αποτίνω τον δικό μου φόρο τιμής στην Ελλάδα.

Άντζελα Ισμαήλος

Συμμετοχές

– Ελληνική Πρεμιέρα, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (Τμήμα: Πρεμιέρες Ελληνικών Ταινιών)

– Συμμετοχή στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου: Μια Δεύτερη Ματιά)

– Επίσημη Συμμετοχή, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Santa Fe 2016

– Επίσημη Συμμετοχή, Transatlantyk Festival 2016

Βιογραφικό Άντζελας Ισμαήλου

Γεννημένη στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή Αθηνών. Στη συνέχεια θα ασχοληθεί με την υποκριτική και το θέατρο  σπουδάζοντας στο Julliard School στη Νέα Υόρκη όπου και εγκαθίσταται μόνιμα.

Η πρώτη της ταινία «Μεγάλοι Σκηνοθέτες» (Great Directors) προβλήθηκε μεταξύ άλλων στα φεστιβάλ Καννών, Βενετίας και Στοκχόλμης και διανεμήθηκε κινηματογραφικά σε όλο τον κόσμο. Στο ντοκιμαντέρ της συμμετείχαν πρωτοπόροι του παγκόσμιου κινηματογράφου όπως οι David Lynch, Bernardo Bertolucci, Richard Linklater, Ken Loach, Agnes Varda, Stephen Frears, Todd Haynes.

Πρωταγωνιστούν: Άντζελα Ισμαήλου, Shaun Benson, Erich Wildpret, Bernard Hill, Sarah Miles, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννης Βόγλης

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Άντζελα Ισμαήλος

Μουσική: Jan A.P Kaczmarek

Παραγωγή: Anisma Films