Την Κυριακή, 1 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές ξεναγήσεις από τις 11:00 έως τις 15:00 που θα εστιάσουν τόσο στην αρχιτεκτονική του κτιρίου & στα έργα τέχνης όσο και στο περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης. Στο υπέροχο νεοκλασικό της οδού Λ. Αμαλίας 56, λοιπόν, η Χάρτα του Ρήγα συναντά τις εστίες του Χαλεπά και ο Ελ Γκρέκο το πιάνο της Μαρίας Κάλλας.

ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε νεοκλασσικό κτίριο στην Πλάκα (Λεωφόρος Αμαλίας 56) και θησαυρίζει το Αρχείο Καβάφη καθώς και δυο μεγάλες συλλογές βιβλίων: την Ελληνική Βιβλιοθήκη (πρώην συλλογή Κ. Στάικου) και την Περιηγητική Συλλογή.

Όραμα και διαχρονική αποστολή του Ιδρύματος Ωνάση είναι η απελευθέρωση των δυνάμεων της κοινωνίας μας. Λειτουργώντας στο ίδιο πλαίσιο, το όραμα της Ωνασείου Βιβλιοθήκης είναι να διαφυλάξει και να διαδώσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας ώστε να διατηρηθεί στις επόμενες γενιές και τους επόμενους αιώνες ως κτήμα εσαεί του Ελληνικού έθνους. Στόχος είναι η απελευθέρωση του σπάνιου αυτού πολιτιστικού αποθέματος για να μπορέσουν όσο γίνεται περισσότεροι να το γνωρίσουν και να εμπνευστούν «αγγίζοντάς» το – έστω και ηλεκτρονικά.


 Φωτογραφία: Αρχείο Βιβλιοθήκης


Διαβάστε επίσης:

Το Open House μας δίνει και φέτος ραντεβού στην Αθήνα!