Μία από τις πιο χαρακτηριστικές παρωδίες πάνω στο μύθο των βρικολάκων, η ξεκαρδιστική κωμωδία τρόμου του Ρόμαν Πολάνσκι εγγυάται άφθονες στιγμές γέλιου χάρη στους απίθανους χαρακτήρες του και δικαιολογημένα έχει γίνει cult με το πέρασμα του χρόνου. Πλάι στον σκηνοθέτη, ο οποίος παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, συναντούμε την Σάρον Τέιτ, στη μοναδική ταινία που εμφανίζονται μαζί.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο καθηγητής Αμπρόνσιους και ο ατζαμής βοηθός του Άλφρεντ βρίσκονται στη χιονισμένη Τρανσυλβανία, όπου και κυνηγούν βρικόλακες. Η αποστολή τους δεν θα είναι δύσκολη, μιας και βρίσκονται στο άντρο των βρικολάκων. Έτσι, θα δεχτούν την πρόσκληση του μυστηριώδη Κόμη Φον Κρόλοκ να μείνουν στο ετοιμόρροπο, γοτθικό κάστρο του ενώ σύντομα θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν αλλά και να σώσουν την όμορφη Σάρα, την κόρη του υπερπροστατευτικού ιδιοκτήτη του πανδοχείου, με την οποία ο Άλφρεντ είναι ερωτευμένος.

Η πρώτη έγχρωμη ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι είναι μία απίθανη κωμωδία τρόμου με ξεκαρδιστικές σκηνές και άφθονο γέλιο. Η ταινία, επίσης, αποτελεί τη μοναδική κοινή εμφάνιση του Ρόμαν Πολάνσκι με τη σύζυγό του Σάρον Τέιτ στη μεγάλη οθόνη.

Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι
Ηθοποιοί: Τζακ Μακ Γκόουραν, Ρόμαν Πολάνσκι, Άλφι Μπας, Σάρον Τέιτ, Φέρντι Μέιν