Η «Φθινοπωρινή σονάτα» αποτελεί μία από τις πιο γνωστές του κινηματογραφικές ταινίες του Ίγκμαρ Μπέργκμαν, ενώ μετρά και πολλά θεατρικά ανεβάσματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τα τέλη Ιανουαρίου παρουσιάζεται στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη, με πρωταγωνιστές τους: Μπέττυ Αρβανίτη, Δέσποινα Κούρτη και Δημήτρη Ήμελλο.

Η Μπέττυ Αρβανίτη, που υποδύεται την Σάρλοτ, αναφέρει στην κάμερα του Culturenow, ότι «η «Φθινοπωρινή σονάτα» του Μπέργκμαν είναι ένα έργο που κάνει μια κατάδυση στην ψυχή, στις σχέσεις και στις λέξεις. Υπάρχουν πάρα πολλά επίπεδα και το σημαντικό σε αυτήν την παράσταση, είναι πόσο βαθιά καταδύεται κανείς μέσα του για να προσπαθήσει να ανιχνεύσει τον ψυχισμό του, μήπως και οδηγηθεί σε κάποια αυτογνωσία.»

Από την άλλη, η Εύα της παράστασης, Δέσποινα Κούρτη υποστηρίζει πως «ο Μπέργκμαν είναι ένας ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής. Αισθάνεσαι ότι παίρνει ένα νυστέρι και εισβάλλει εκεί βαθιά και με ειλικρίνεια. Σε αναγκάζει να βάλεις έναν καθρέπτη απέναντί σου και να δεις τον εαυτό σου, με έναν τρόπο που δεν είχες τολμήσει μέχρι τότε να αντικρίσεις.»


Info:

Τοποθεσία: Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16Α’, Κυψέλη, Αθήνα

Παραστάσεις: Από 26 Ιανουαρίου 2018 |  Tετάρτη: 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 20.00

Εισιτήρια: Τετάρτη & Πέμπτη 12 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/αμεα 10 ευρώ, 5 ευρώ | Παρασκευή & Κυριακή 15 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/αμεα 13 ευρώ, 5 ευρώ | Σάββατο 18 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/αμέα 13 ευρώ, 5 ευρώ | Τιμή προπώλησης, έως την ημέρα της πρεμιέρας 12 ευρώ

Προπώληση: Viva.gr | Ταμείο του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

Πληροφορίες: 210.8838727 | www.theatrokefallinias.gr


Φωτογραφία θέματος: ©Ελίνα Γιουνανλή 


Διαβάστε επίσης:

Φθινοπωρινή Σονάτα, του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας