Για δεύτερη φορά στη μακρά διαδρομή τους, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας και η Μπέττυ Αρβανίτη, παρουσιάζουν το έργο του Thomas Bernhard «Πριν την αποχώρηση», του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα που με το συνολικό του έργο σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Ο Benrhard δίνει πολιτικές διαστάσεις σ΄ ένα ψυχολογικό οικογενειακό δράμα.

Η Μπέττυ Αρβανίτη, που πρωταγωνιστεί στο «Πριν την αποχώρηση», τονίζει στο φακό του Culturenow: «Η παράσταση, δυστυχώς, είναι σήμερα πολύ επίκαιρη, καθώς η ιστορία του φασισμού είναι ιδιαίτερα ζωντανή τώρα στην Ευρώπη. Το έργο είναι μία άγρια σάτιρα και αφορά μία οικογένεια, έναν αδελφό με δύο αδελφές, που οι μεταξύ τους οι σχέσεις είναι ολέθριες… αιμομικτικές. Η μία αδελφή, αυτή που υποδύομαι εγώ, είναι το χειρότερο πρόσωπο γιατί είναι εκείνη που συντηρεί όλες αυτές τις ολέθριες σχέσεις. Ο μεν αδελφός είναι πρώην Ναζί και νυν πρόεδρος δικαστηρίου, ενώ η άλλη αδελφή είναι αναρχική και ανάπηρη. Όλο αυτό τρίο δημιουργεί καταστάσεις ξεκαρδιστικές και ανατριχιαστικές μαζί», ενώ καταλήγει: «Πρώτη φορά ξαναπαίζω τον ίδιο ρόλο. Την πρώτη φορά που είχα παίξει τον ρόλο αυτό, ο Στάθης Λιβαθινός ήταν ο σκηνοθέτης και είχαμε μία τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, είναι τόσο διαφορετική η φετινή οπτική, που αισθάνομαι σαν να μην παίζω τον ίδιο ρόλο.»

Η Σμαράγδα Σμυρναίου που συμπρωταγωνιστεί στην παράσταση αναφέρει: «Η  γνωριμία μου με την Μπέττυ βαστάει από το 1975. Είναι μία από τις ελάχιστες φίλες μου στο χώρο του θεάτρου και για μένα αυτό σημαίνει κάτι πολύ σημαντικό. Κάθε φορά που συνεργαζόμαστε, αναγεννιέμαι. Ήταν μοναδική η φετινή συγκυρία να έχουμε σκηνοθέτη, πάλι με τρίο, όπως του καλούς παλιούς καιρούς, τον Νίκο Μαστοράκη. Η παράσταση αποτελεί μία καθαρή καλλιτεχνική πρόταση, με πολύ αξιόλογες ερμηνείες και μια εξαιρετική σκηνοθεσία

Συντελεστές

Μετάφραση: Βασίλης Πουλαντζάς
Σκηνοθεσία: Nίκος Μαστοράκης
Σκηνικά: Eλένη Μανωλοπούλου
Kοστούμια: Eλένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν:
Μπέττυ Αρβανίτη στο ρόλο της Βέρα
Περικλής Μουστάκης στο ρόλο του Ρούντολφ Χέλλερ
Σμαράγδα Σμυρναίου στο ρόλο της Κλάρα


nfo

Τοποθεσία: Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16Α’, Κυψέλη, Αθήνα

Ημέρες και ώρες: Από 6/11 | Τετάρτη και Κυριακή: 20.00 | Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10,00€ – 15,00€

Πληροφορίες: 210 8838727 | www.theatrokefallinias.gr


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Πριν την αποχώρηση, του Thomas Bernhard στο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας