Νέα Υόρκη, 1924

Όσοι καταφθάνουν σ’ αυτή την πολύβουη μεγαλούπολη, ψάχνουν να βρουν κάτι το μαγικό και τίποτα δεν είναι ικανό να τους κάνει ν’ αλλάξουν γνώμη. Ο Τσαρλς Τόμας Τέστερ όμως το μόνο που ψάχνει σ’ αυτήν τη μαγική μητρόπολη είναι το πώς να εξασφαλίσει τον επιούσιο, καθώς έχει στη φροντίδα του και τον ανήμπορο πατέρα του. Το μόνο μαγικό που επιζητεί είναι πώς να γίνεται αόρατο το μαύρο του δέρμα, φορώντας κουστούμι και κουβαλώντας μια κιθάρα, σκαρώνοντας διάφορες μικροδουλειές, περιπλανώμενος εδώ κι εκεί, από το Χάρλεμ ως το Φλάσινγκ Μέντοους και το Ρεντ Χουκ, έτσι ώστε να αποφεύγει τα καχύποπτα βλέμματα των πλούσιων λευκών και των αστυνομικών.

Κι ύστερα ήρθε η πραγματική μαγεία.

Όταν ο Τομ αναλαμβάνει να παραδώσει ένα αλλόκοτο βιβλίο σε μια εξίσου παράξενη γυναίκα στο Κουίνς, ανοίγει άθελά του τις πύλες απ’ όπου θα ελευθερωθούν ακατονόμαστες και πανάρχαιες δυνάμεις, δυνάμεις που καλύτερα είναι να αφήνονται στο λήθαργό τους…

Ο Αμερικανός συγγραφέας Βίκτορ Λαβάλ προσεγγίζει τα γεγονότα και τα πρόσωπα της διαβόητης ξενοφοβικής νουβέλας του Χ.Φ. Λάβκραφτ, Η Φρίκη του Ρεντ Χουκ, από την οπτική γωνία ενός Αφροαμερικανού.

H Μπαλάντα του Μαύρου Τομ (The Ballad of Black Tom, 2016) έχει διακριθεί με το βραβείο καλύτερης νουβέλας Shirley Jackson.

Βίκτορ Λαβάλ

Ο Βίκτορ Λαβάλ (Victor LaValle) γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, όπου διαμένει σήμερα με την οικογένειά του.
Διδάσκει Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Είναι συγγραφέας της συλλογής διηγημάτων Slapboxing with Jesus, τεσσάρων μυθιστορημάτων (The Ecstatic, Big Machine, The Devil in Silver και the Changeling) καθώς και δύο νουβελών, των Lucretia & the Kroons και Η Μπαλάντα του Μαύρου Τομ. Στο ενεργητικό του έχει ακόμη δύο γραφιστικές νουβέλες.

Το έργο του έχει διακριθεί επανειλημμένως και του έχουν απονεμηθεί σημαντικά βραβεία, όπως τα Βραβεία World Fantasy, British Fantasy, Bram Stoker, Shirley Jackson, American Book κ.ά.