Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, στην προσπάθεια να υποστηρίξει την πρωτογενή δημιουργία και τη διάδραση των τεχνών μεταξύ τους, προσεγγίζει το χώρο της λογοτεχνίας.

Τρεις συγγραφείς, καλούνται να γράψουν διηγήματα με έμπνευση τη μουσική. Μετά τους Γιώργο Κοροπούλη και Μιχάλη Γκανά που προηγήθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου αντίστοιχα, σειρά έχει ο Δημήτρης Καλοκύρης να διαβάσει ο ίδιος τα πρωτότυπα έργα του στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, στις 22 Μαΐου.

Στην εποχή που το οπτικό ερέθισμα είναι κυρίαρχο, επηρεάζοντας την ύπαρξη των τεχνών και διαμορφώνοντας τη μορφή τους ή τον τρόπο παρουσίασής τους, επιλέξαμε να αναθέσουμε σε τρεις Έλληνες δημιουργούς τη συγγραφή διηγημάτων με αφορμή τη μουσική: τη μουσική σαν ιδέα, τη μουσική σαν ηχητικό περιβάλλον, τη μουσική σαν μελωδία, τη μουσική σαν έργο, σύνθεση, τραγούδι, τη μουσική στη λεκτική της διατύπωση και τις αναγωγές της.

Ο χώρος της μουσικής θα αποτελέσει μόνο την πηγή έμπνευσης. Ο τρόπος και οι αναφορές, οι συνειρμοί, η μορφή, τα έργα, αφήνονται στην απόλυτη ελευθερία των δημιουργών που προσκαλέσαμε.

Επιπλέον σκέψη μας είναι η σύνδεση με το λόγο και το ίδιο το έργο. Σε συνθήκες ιδιαίτερης εγγύτητας, το κοινό έρχεται σε επαφή με τα νέα έργα.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου ο Δημήτρης Καλοκύρης.
Διάρκεια: Περίπου 1 ώρα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή
Ιδέα: Ραλλού Βογιατζή
Οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ