Στο 76ο Φεστιβάλ Λοκάρνο και το Διαγωνιστικό Τμήμα Pardi di Domani – Corti d’autore (Auteur Short Films Competition), το τμήμα του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο σε ταινίες μικρού μήκους καθιερωμένων σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η 8λεπτη μικρού μήκους ταινία του  Σύλλα Τζουμέρκα, «Η Μητέρα μου Είναι Αγία».

Στην ταινία, με πρωταγωνιστές την Αγγελική Παπούλια σε έναν απροσδόκητο ρόλο και τον Ιταλό Jacopo Olmo Antinori, γνωστό από την τελευταία ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, «Εγώ κι Εσύ», η συνάντηση ενός γιου με τη μητέρα του στη γενέτειρά της Ελευσίνα, παίρνει μια εντελώς απροσδόκητη στροφή. Για τον σκηνοθέτη, αυτή είναι «μια επιστροφή στις ρίζες του εντελώς χειροποίητου σινεμά, μια ταινία που στη σύντομη διάρκειά της οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα προσωπικές και πολιτικές διαψεύσεις σε ένα λυτρωτικό θρησκευτικό slapstick».  

Ο Σύλλας Τζουμέρκας επιστρέφει για τρίτη φορά στο Λοκάρνο – 9 χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία του «A Blast» στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ και 6 χρόνια μετά την εκτός συναγωνισμού συμμετοχή του με το μικρού μήκους essay film «Α Μanifesto for the Un-Communal» το 2017.

Η ταινία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιάμισης μέρας στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στις 22 Απριλίου στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 84, ΠΑΝΗΓΥΡΙ – Live Cinema, Εργατική Τάξη, Σειρήνες, του πρωτοποριακού φεστιβάλ που συνεπιμελήθηκε ο Σύλλας Τζουμέρκας μαζί με τους Lorenzo Esposito και Μαρία Χατζηχριστοδούλου. Παραγωγή-ανάθεση: 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τη συνεργασία των: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, LADA – The Live Art Development Agency.

Την παραγωγή της ταινίας υπογράφουν οι Κωνσταντίνος Σακκάς και Delta Pi, τη διεύθυνση φωτογραφίας η Αλεξάνδρα Ρίμπα, το μοντάζ ο Γιώργος Ζαφείρης (Μήλα, Η Πόλη και η Πόλη), τα κοστούμια η Μάρλι Αλειφέρη (Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, Monday), τα σκηνικά η Πηνελόπη Βαλτή (Park, O Γιος της Σοφίας) και τoν σχεδιασμό των κομμώσεων και του μακιγιάζ η Εύη Ζαφειροπούλου (Before Midnight, Crimes of the Future).

Ταυτότητα ταινίας
Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ / MY MOTHER IS A SAINT
DCP / Έγχρωμη / Ελλάδα

Σενάριο-σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Παραγωγός: Κωνσταντίνος Σακκάς
Executive producer: Σύλλας Τζουμέρκας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αλεξάνδρα Ρίμπα
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη
Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Κώστας Μπώκος
Σχεδιασμός κομμώσεων & μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Σσυμπληρωματικό κάστινγκ: Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου, Λυδία Βαϊρακταράκη
Διεύθυνση παραγωγής: Βαγγέλης Φακίνος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Κολιούκος, Μαριάννα Μποζαντζόγλου
Σύμβουλος παραγωγής: Μαρία Δρανδάκη 

Ηθοποιοί: Aγγελική Παπούλια, Jacopo Olmo Antinori, Ελένη Καραγιώργη, Νίκη Παπανδρέου, Αναστασία Αναγνωστοπούλου, Λεωνίδας Στάμου, Άρτεμις Ζαρόκωστα, Αργύρης Λάμπρου

Διάρκεια: 8’

Παραγωγή: Delta Pi – 2023 Eλευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης / με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα