Η Μελίνα Παξινού είναι σαξοφωνίστρια (σοπράνο, άλτο) και συνθέτρια, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Αμβούργο. Σπούδασε μουσική παραγωγή, σύνθεση και ενορχήστρωση στην SRH Hochschule der populaeren Kuenste στο Βερολίνο (BA.) και πλέον διαμένει μεταξύ Αμβούργου /Βερολίνου και Αθήνας. 

Μαζί με την μπάντα της “Melina Paxinos Quartet“ θα παρουσιάσουν το νέο της άλμπουμ “Time“ (2022) όπως και κομμάτια από τους δυο προηγούμενους δίσκους της “Circle of Oddness“ (2018) και “Athens“ (2019). Οι συνθέσεις των δίσκων αποτελούν έναν συνδυασμό από μοντέρνο Jazz με ελληνικά μουσικά στοιχεία. 

Odd meters – μελωδίες & groove. Παράλληλα θα παρουσιαστούν διασκευές από ρεμπέτικα κομμάτια σε μια μοντέρνα Greek Jazz εκδοχή

Στην μπάντα της συμμετέχουν σταθερά από το 2018 ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα ντράμς και έχουν βρει την μουσική τους επικοινωνία. 

Έως τώρα η Μελίνα Παξινού έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους:  Circle of Oddness (2018) το οποίο στηρίζεται στο π = 3,14, Athens (2019) με guest τον σπουδαίο λυράρη και φιλέλληνα Ross Daly, Remixes EP (2020) σε συνεργασία με τη θρυλική Λένα Πλάτωνος και το Time (feat. Andreas Polyzogopoulos) (2022) το οποίο, εμπνευσμένο από τον Αριστοτέλη, το αφιερώνει στo «τώρα» του χρόνου και στις στιγμές που πλάθουν το αύριο. 

Τα 2 πρώτα άλμπουμ ταξιδεύαν από το 2020 & 2021 στο Inflight Entertainment των αεροπορικών εταιρειών όπως Lufthansa, Swiss και Austrian Airlines.

Έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και κοντσέρτα του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας όπως στo B-flat Jazzclub (Berlin), Zig Zag Jazzclub (Berlin) Fabrik (Hamburg), Goldbekhaus (Hamburg), Syros Jazz Festival, The Zoo (Athens), Music Showcase Greece (Thessaloniki), Duende Jazz Bar (Thessaloniki), Red Bull Music (London), Hotel Grande Bretagne (Athens), Hilton (Athens), Rhodes Jazz Festival, Cotsen Hall, Athens Epidaurus Festival και άλλα. 

Συντελεστές

MELINA PAXINOS QUARTET
Μελίνα Παξινού – σαξόφωνο, συνθέσεις
Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης – κοντραμπάσο
Δημήτρης Κλωνής – ντράμς

Νίκος Κόλλιας – ήχος
Ria Carajiaba – φωτογραφίες 

Διαβάστε επίσης: 

Μελίνα Παξινού: Οι τίτλοι στο άλμπουμ “Time” περιέχουν τη δικιά μου αντίληψη για το χρόνο σε σχέση με την μουσική μου