Το Θέατρο Πορεία ανακοινώνει μία extra παράσταση της Μεγάλης Χίμαιρας, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, στις 17.00, τα έσοδα της οποία θα διατεθούν μέσω του προγράμματος Solidarity Now σε προσφυγόπουλα.

Τα παιδιά είναι πάντα τα πιο εύκολα θύματα των πολέμων. Και σε αυτή την προσφυγική κρίση δεν αποτέλεσαν την εξαίρεση.

Στην Ελλάδα, από την αρχή του χρόνου, τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά ξεπέρασαν τα 25.000. Τα παιδιά αυτά –κάποιες φορές και παιδιά πέντε ή έξι ετών –ταξιδεύουν μόνα, συχνά εγκαταλείπονται στα σύνορα ή πάλι, χάνουν κάθε επαφή με την οικογένειά τους. Πρόκειται για μία εξαιρετικά ευάλωτη ομάδα και αντιμετωπίζουν κινδύνους όπως η εκμετάλλευση από κυκλώματα trafficking, παιδική πορνεία αλλά ακόμα αδυναμία να βρουν στέγη, τροφή και να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες.

Το θέατρο ΠΟΡΕΙΑ ανακοινώνει μία επιπλέον παράσταση «Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ» το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 5.00μμ και σε συνεργασία με το πρόγραμμα SolidarityNow, συμβάλλει στη φροντίδα και την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και των παιδιών που ταξιδεύουν με έναν από τους δυο γονείς τους, στο «ταξίδι για μία νέα ασφαλή πατρίδα».

Όλα τα έσοδα* που θα συγκεντρωθούν από την ειδική αυτή παράσταση του έργου «Μεγάλη Χίμαιρα» που διοργανώνεται στις 7 Νοεμβρίου, θα διατεθούν για ασυνόδευτα ανήλικα και μονογονεϊκές οικογένειες ώστε να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι της επιβίωσής τους από τα νησιά μας προς την Ειδομένη κι από εκεί σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Το θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, οι καλλιτέχνες κι όλοι οι συντελεστές της παράστασης «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ.Καραγάτση (σε σκηνοθεσία Δ.Τάρλοου) θα στηρίξουν τις ομάδες αυτές με: είδη πρώτης ανάγκης (γαλότσες, θερμαντικές κάλτσες, υπνόσακους, σκούφους, κασκόλ, πάνες, μάρσιπους, κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.)

*Σημείωση: Όλα τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για την απευθείας στήριξη του συγκεκριμένου πληθυσμού. Δεν θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του SolidarityNow.

Συντελεστές:

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά – Κουστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση – Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Στίχοι τραγουδιών: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία κινηματογραφικού μέρους: Χρήστος Δήμας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Άννα Πασπαράκη, Δήμητρα Κουτσοκώστα
Βοηθός σκηνογράφου: Τίνα Τζόκα
Βοηθός χορογράφου: Κορίνα Κόκκαλη
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου
Video-Trailer: Σωκράτης Σπανός

Διανομή:

ΜΑΡΙΝΑ: Αλεξάνδρα Αϊδίνη
ΓΙΑΝΝΗΣ: Μάξιμος Μουμούρης
ΜΗΝΑΣ: Δημήτρης Μοθωναίος
ΡΕΪΖΑΙΝΑ: Σμαράγδα Σμυρναίου
ΛΙΛΗ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ – ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΑ ΠΟΡΝΗ: Ειρήνη Φαναριώτη
ΑΝΝΟΥΛΑ, κόρη της Μαρίνας: Βασιλική Παναγιώτογλου, Μανιώ Τάρλοου
ΑΝΝΕΖΙΩ: Καίτη Μανωλιδάκη
ΈΝΑΣ ΆΓΝΩΣΤΟΣ: Δημήτρης Τάρλοου

Διάρκεια: 150 λεπτά, με διάλειμμα