Τη μαγεία του flamenco θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Προαύλιο του θεάτρου Badminton από την Τετάρτη 14 μέχρι το Σάββατο 17 Ιουλίου. Εκεί η

Maria Serrano παρουσιάζει την παράσταση «Intuicion» έχοντας μαζί της στη σκηνή την αδελφή της, Alba Serrano – και ένα πλήρες γκρουπ έξι μουσικών από την Compania Maria Serrano.

Μιλώντας για αυτή την εκπληκτική χορεύτρια του φλαμένκο που ακούει στο όνομα Maria Serrano, στεκόμαστε στην ηφαιστειώδη παρουσία της και στον εκρηκτικό χορό της.

Έχει γραφτεί ότι πρόκειται για την «Voodoo Queen του φλαμένκο» και αυτό δεν είναι υπερβολή καθώς η μουσική την παρασύρει σε μια ρυθμική μάχη με απροσδιόριστα δαιμόνια ενώ, σε κάποια άλλη στιγμή, η εκφραστική μελαγχολία κυριαρχεί στις μαγευτικές κινήσεις της.

Η Maria Serrano δεν είναι η τυπική χορεύτρια του φλαμένκο: πάντα πάει πιο πέρα από την σεβιλιάνικη παράδοση – και πάντα φτιάχνει τη δική της παράδοση. Αυτό φαίνεται και στη μουσική συνοδεία που επιλέγει και που παίζει με διάφορα στυλ: flamenco-jazz, latin-jazz, Cuban-jazz κ.λπ.

Οι κιθάρες και τα φωνητικά περάσματα κρατούν το χρώμα του φλαμένκο, το πιάνο φτιάχνει τον δικό του κόσμο, πάνω στον οποίο η Maria Serrano χτίζει την προσωπική της μαγεία μέσα από την τέχνη που της μετεμφύτευσαν οι μεγάλοι μύστες του φλαμένκο στην πόλη της, τη Σεβίλλη.