Ένας άντρας και μια γυναίκα, αφήνουν τις εγωιστικές τους βλέψεις να τραυματίσουν ανεπανόρθωτα το παιδί τους, αντικρίζοντας ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, την πιο φρικτή τους αλήθεια.

Τι θα απομείνει μετά την καταστροφή; Τι θα μείνει ζωντανό μέσα στις στάχτες; Μπορεί κάποιος μέσα σε μια νύχτα να βρει τις απαντήσεις για τις αξίες της ζωής, να βρει τον άνθρωπο μέσα του, και να σώσει την ψυχή του;

Ο Ρώσος συγγραφέας Alexander Gelman, έχοντας την εμπειρία της σοβιετικής τεχνοκρατίας και διαπλοκής, αποτυπώνει με σφοδρό ρεαλισμό την εισβολή της οικονομικής σφαίρας στη προσωπική ζωή. Η διεισδυτική του ματιά, καθιστά το έργο του άκρως επίκαιρο και επικριτικό, έναντι σε μια πραγματικότητα που έχει απωλέσει κάθε ευαισθησία. Ο Gelman καταφέρνει να δημιουργήσει και να εξετάσει την σύγκρουση των συμφερόντων, στην πιο μικρή δυνατή ομάδα, στην πυρηνική οικογένεια.

Όπως μας λέει και η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Μαρία Παπαλάμπρου: «Είναι ένα έργο, το οποίο […] παραμένει πάρα πολύ σύγχρονο και επίκαιρο, και αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να το ανεβάσουμε. […] Ασχολείται με τις ανθρώπινες σχέσεις. Μέσα σε μία νύχτα, η ζωή ενός ζευγαριού ανατρέπεται τελείως. […] Άφησαν τη ζωή τους να περάσει και να τους παρασύρει η αγάπη και το πάθος για κοινωνική εξέλιξη, για εξουσία, για χρήμα, και έχασαν την ουσία της ζωής.». Και τελειώνει λέγοντας: «Προκαλώ και προσκαλώ το κοινό να έρθει να δει τη παράσταση, και υπόσχομαι ότι δε θα φύγουν αδιάφοροι. Είναι μια παράσταση που τη συζητάς και την άλλη μέρα το πρωί.».

Συντελεστές

Συγγραφέας: Alexander Gelman
Μετάφραση: Μαρία Παπαλάμπρου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Σκηνογραφία/Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Φωτογράφος: Κώστας Μούντριχας

Διανομή: Θωμάς Κινδύνης, Μαρία Παπαλάμπρου
Συμπαραραγωγή: Θέατρο “Μορφές Εκφράσης” και Robin 4 Arts


Info

Τοποθεσία: Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα

Ημέρες και ώρες: Από 14/10/2021: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 | Κυριακή στις 19:30

Τιμές εισιτηρίων: 16€ (γενική είσοδος) | 14€ (εκπτ. για ανέργους, πολύτεκνους, φοιτητές)

Πληροφορίες: Τηλ: 210 3464903 – 210 3464002 | morfesekfrasis.gr


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Πρόσωπο με Πρόσωπο, του Alexander Gelman στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης