Σε αυτόν τον τόπο που οι ποιητές έχουν μελοποιηθεί και τραγουδηθεί περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, δε θα μπορούσαμε παρά να παρουσιάσουμε αυτή την ειδική συναυλία, την αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση, ως ένα μέσο να βρεθούμε και να μοιραστούμε τη συγκίνηση.

«Θα περάσουν από πάνω μας όλοι οι τροχοί. Στο τέλος, τα ίδια τα όνειρά μας θα μας σώσουν. Αγάπη μείνε στην καρδιά. Αυτός ας είναι ο κανών του τραγουδιού σου. Με την αγάπη θα σηκώσουμε την απελπισία μας απ’ τ’ αμπάρι του κορμιού. Δεν είναι φορτίο για τη χώρα των αγγέλων η απελπισία. Και προπαντός, ας μην αφήσουμε την αγάπη να συνωστίζεται με τόσα αισθήματα», έγραφε ο Νίκος Καρούζος…

Η Μαρία Παπαγεωργίου έθεσε ως αφετηρία της αυτό το ποίημα για να προετοιμάσει μαζί με τον Οδυσσέα Ιωάννου, μία μοναδική βραδιά συνάντησης με τους ποιητές στην σκηνή του Αμφιθεάτρου του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Ο τρόπος που μέχρι σήμερα η Μαρία νιώθει και παρουσιάζει την τέχνη της έχει, έτσι κι αλλιώς, κάτι βαθιά ποιητικό. Ο δικός της προσωπικός μουσικός τρόπος συναντιέται για μια βραδιά με κάποια από αυτά τα ποιήματα που έγιναν τραγούδια που έχει νιώσει, έχει βιώσει και έχει αγαπήσει.

Η είσοδος στη συναυλία θα γίνει αποκλειστικά με δελτία εισόδου που θα δοθούν από τις εκπομπές και τα social media του Αθήνα 9.84, το Athens Culture Net και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.