Για πρώτη φορά σε μία και μοναδική συναυλία, η Μαρία Φαραντούρη θα εμφανιστεί στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα της Άνδρου την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.

Θα την πλαισιώσουν οι σπουδαίοι μουσικοί της τζαζ Τάκης Φαραζής (πιάνο & ενορχηστρώσεις), David Lynch (πνευστά), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο) και Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς), ενώ θα συμπράξει και η Μεικτή Χορωδία της Άνδρου.

Μ’ αυτό το εξαίρετο σχήμα η διεθνής ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (Δρόμοι Παλιοί, Νύχτα Μαγικιά, Ένα φεγγάρι αλλόκοτο και από τις Μικρές Κυκλάδες: Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα, Του Μικρού Βοριά, αλλά και το Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν, που είχε τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση ο Παύλος Σιδηρόπουλος), του Μάνου Χατζιδάκι (Κεμάλ, Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης, Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι), της Ελένης Καραΐνδρου (Ταξίδι στα Κύθηρα, Η τιμή της αγάπης) και του Θάνου Μικρούτσικου (Ελένη). Στηρίζοντας τη νέα γενιά τραγουδοποιών, θα τραγουδήσει και Τα Πατώματα σε ποίηση Bertold Brecht, που μελοποίησαν πρόσφατα τα εικοσάχρονα αδέρφια Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης. Βέβαια δεν θα λείπουν τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριό της όπως η Alfonsina y el mar του Ariel Ramirez, το Gracias a la vida της Violeta Parra, το Caruso του Lucio Dalla, το Canzone Arrabbiata του Nino Rota.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με παραδοσιακά, νησιώτικα και γνωστά λαϊκά τραγούδια (Μεσοπέλαγα αρμενίζω, Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες, Το Δίχτυ κ.α.).