Το Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί τους νεαρούς φίλους του σε ένα απόγευμα γεμάτο
 

παιχνίδι, φαντασία και γνώση. Η συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαµπρέλλη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Το κρυµµένο νερό» και θα αφηγηθεί ένα λαϊκό παραμύθι από το CD της «Θα πούμε ψέματα, θα πούμε την αλήθεια».

Στη συνέχεια τα παιδιά μέσα από παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς, µε τη βοήθεια του εμψυχωτή-παιδαγωγού Δικαίου Χατζηπλή, θα παίξουν «παιχνίδια νερού» και θα µάθουν για τη διαχείρισή του.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στις 6:30 το απόγευµα, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 10 ετών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210.94.69.631 και 632 (Δευτέρα ως Πέµπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.

Το κρυμμένο νερό

Μια φορά κι έναν καιρό, στη Γη, τον πλανήτη του νερού, έπεσε μεγάλη ξηρασία. Οι πέτρες, τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι –όλα– ήταν στεγνά και διψασμένα. Κι ο αέρας, θερµός σαν ανάσα δράκου, δεν παρηγορούσε. Μια φορά κι έναν καιρό, σαν πάντα, σαν τώρα, δεν υπήρχε νερό, ήτανε κρυµµένο, φοβισµένο, κακιωμένο.

Όμως κατάφεραν να το βγάλουν στο φως το παιδί και το φίδι – ήρωες ταπεινοί  και µαζί παντοδύναμοι, γιατί ήταν αθώοι (τόσο που να µερώσουν τις νεράιδες), γιατί ήταν γενναιόδωροι (τόσο που ν’ αψηφήσουνε το θάνατο), γιατί, παρότι ανόμοιοι, ήτανε φιλιωμένοι.

Η Λίλη Λαμπρέλλη γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε νομικά. Μετανάστρια κατ’ εξακολούθηση, ζει στις Βρυξέλλες εδώ και δύο δεκαετίες. Μυήθηκε στα παραμύθια από την ανθρωπολόγο Nicole Belmont. Δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud και ανήκει στην ομάδα του. Πρόσφατα κυκλοφόρησε  CD με τίτλο «Θα πούμε ψέματα, θα πούμε την αλήθεια» (Εκδόσεις Πατάκη).