Την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013 η  Lamia Bedioui και οι μουσικοί της παρουσιάζουν την μουσική – παράσταση «Χρυσή Πορτοκαλέα» στο Γυάλινο Up-Stage.

Η Lamia Bedioui με την ιδιαίτερη ανατολίτικων αποχρώσεων και σπάνιας εκφραστικότητας φωνή της, ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο και αυθεντική εσωτερικότητα τη μουσική παράδοση των λαών της Μεσογείου …  

Η Lamia Bedioui και το συγκρότημά της παρουσιάζει τη μουσική παράσταση  «η Χρυσή Πορτοκαλέα», ένα ταξείδι γύρω από τη Μεσόγειο,τη Mare Nostrum των Ρωμαίων, την Έσω Θάλασσα των Ελλήνων. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα και παρουσιάζεται όλο το καλοκαίρι σε φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Η σημαντική Τυνήσια τραγουδίστρια στο Γυάλινο Up-Stage άμεσα και με ειλικρίνεια θα μας τραγουδήσει στις γλώσσες της Μεσογείου και θα μας διηγηθεί μια δική της ιστορία … σύντομα όλο το υλικό της Χρυσής Πορτοκαλέας θα εκδοθεί σε CD.

Με τα παλιά όργανα του τόπου μας και της ευρύτερης λεκάνης της ανατολικής μεσογείου, τη λύρα, το κανονάκι, το ούτι, το λαούτο, τίς φλογέρες, τα κρουστά αναζητούμε φωνές που χάθηκαν στο χρόνο κι όμως είναι πάντα εδώ.

Τά τραγούδια αποδίδονται σε ελεύθερη διασκευή-τηρώντας κατά το δυνατό την ισορροπία ανάμεσα στο σεβασμό της παράδοσης και την προσωπική και συλλογική ανάγκη έκφρασής μας.

Προέρχονται (κατά κύριο λόγο), από το χώρο του ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Νότιος Γαλλία, Ισπανία) και των αραβικών λαών (Μαρόκο, Αλγερία , Τυνησία, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανο), καθώς και της σεφαραδίτικης διασποράς και της αραβοανδαλουσιανής παράδοσης.

Καλύπτουν μιά χρονική περίοδο, από το μεσαίωνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Με αφορμή τα θέματα και τις εικόνες των τραγουδιών, αφηγούμαστε -παράλληλα με τη μουσική -την ιστορία ενός κοριτσιού, μιας βασιλοπούλας, που ονειρεύτηκε έναν κήπο με χρυσά πορτοκάλια και αναγκάστηκε να κάνει το γύρο του κόσμου ώσπου να τα βρεί και να λύσει το αίνιγμα των ερωτευμένων.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Lamia Bedioui τραγούδι και αφήγηση
Λουκία Κωνσταντάτου κανονάκι και φωνητικά
Δημήτρης Χιώτης κρητική λύρα, λαούτο, φωνητικά
Γιώργος Βουρνάς ούτι, κιθάρα, φλογέρες, φωνητικά
Γιάννης Ευσταθόπουλος κρουστά (bendir, darbuka, κύμβαλα, κρόταλα, κ.α.)