Συναυλία στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φ. Ανωγειανάκη, στην Πλάκα θα δώσουν η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014.

Θα παρουσιάσουν τα καινούρια τους τραγούδια, που ηχογραφούν αυτήν την εποχή, μαζί με μια αναδρομή στους παλαιότερους δίσκους τους, Υφαντόκοσμος, Ηχοτρόπια, Τα Μυστικά των Βράχων, Ταξιδοσκόπιο, Greekadelia.

Aπό τον κρυφό κόσμο του Υφαντόκοσμου στις βιομηχανικές εικόνες του Trans Εurope Van, από τα Μυστικά των Βράχων στα διαλογιστικά μάντρας των Ινδιών, από τους θρακιώτικους χορούς και τα ψυχεδελικά ηπειρώτικα σε τραγούδια που περιγράφουν τόπους ενεργειακούς όπως η Vale da Lua στα βάθη της Βραζιλίας ή η Hexentanzplatz στα σκιερά βάθη των δασών της κεντρικής Ευρώπης.

Τραγούδια και καταστάσεις βιωμένα άμεσα και αληθινά, αποτελούν το υλικό των δίσκων και των συναυλιών των δύο δημιουργών που εδώ και πάνω από 15 χρόνια έχουν γυρίσει με αυτά σχεδόν όλον τον κόσμο.

Κρίστη Στασινοπούλου: φωνή, ινδικό αρμόνιο, ακ κιθάρα, κρουστά

Στάθης Καλυβιώτης: λαούτο, ηλ κιθάρα, live looping, ηλεκτρονικά

www.krististassinopoulou.com

Σύντομο βιογραφικό:

H Κρίστη Στασινοπούλου, τραγουδίστρια-στιχουργός και συγγραφέας, έχει ακολουθήσει μια πολύχρονη, δική της ανεξάρτητη πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού, στην κόψη του ξυραφιού ανάμεσα στο απόλυτα mainstream και στο απόλυτα underground.

Ο Στάθης Καλυβιώτης, συνθέτης, πολύ-οργανίστας, ξεκίνησε το 81 με το πανκ συγκρότημα «Ανυπόφοροι», το 89 μαζί με την Κρίστη, τον Βαγγέλη Βέκιο και τον Κωστή Αναγνωστόπουλο, έφτιαξαν τους ΣΕΛΑΝΑ με γκαράζ-πανκ ήχο πάνω σε παραδοσιακές φόρμες, κατόπιν στράφηκε προς την μελέτη παραδοσιακών μουσικών οργάνων, πειραματιζόμενος συγχρόνως με την σύγχρονη τεχνολογία του ήχου, την ηλεκτρονική μουσική, το live looping.

Οι δυο τους  έχουν κυκλοφορήσει μαζί 5 δίσκους που διακρίθηκαν κυρίως στο εξωτερικό: Υφαντόκοσμος (1997), Ηχοτρόπια (1999), Τα Μυστικά των Βράχων (2002), Ταξιδοσκόπιο (2007), Greekadelia (2012).

Οι δίσκοι τους Greekadelia και Τα Μυστικά των Βράχων έχουν ανέβει για πάνω από έναν μήνα στο νούμερο 1 των επίσημων charts των Ευρωπαϊκών μουσικών ραδιοφώνων της EBU (World Music Charts Europe), ενώ όλοι οι δίσκοι τους έχουν βρεθεί για μήνες στα top 10 Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων ραδιοφώνων.

Εδώ και χρόνια, είτε μαζί με την μπάντα τους, είτε ως ηλεκτρονικό-ακουστικό ντουέτο, ταξιδεύουν και παίζουν σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ, κλαμπ και συναυλιακούς χώρους στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Βραζιλία, κλπ. Στα περισσότερα απ’ αυτά τα πολύ σημαντικά φεστιβάλ είναι και οι μοναδικοί Έλληνες εκπρόσωποι της χώρας μας, της σημερινής, τοπικής μας μουσικής παραγωγής, και της γλώσσας μας.

Εφημερίδες όπως η Guardian, η Independent, η Financial Times, η Ισπανική El Pais, η Καναδική La Presse και μουσικά έντυπα όπως τα βρετανικά fRoots, Songlines, Time Out, τα Ισπανικά World Music, Batonga!, Folc, το Σουηδικό Lira mag,  το Γερμανικό Folker, τα Αμερικάνικα Billboard, Global Rhythm, Improvijazzation και πολλά άλλα, έχουν συνεντεύξεις, εξώφυλλα και πολύ καλές κριτικές και παρουσιάσεις για τους δίσκους και για τις ζωντανές εμφανίσεις τους.