Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αριστοτέλη, τα Αρχαία Στάγειρα, σύνολο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει τη γοητευτική ‘Σερενάτα για πνευστά σε ρε ελάσσονα, έργο 44, Β.77’ του Αντονίν Ντβόραζκ, ενώ τα τσέλα της Κ.Ο.Θ. παίρνουν τη σκυτάλη με έργα Μπαχ, Σοστακόβιτς, Κουτσούρα και άλλων συνθετών.

Διευθύνει ο Γιώργος Βράνος.

Μία παραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Χαλκιδικής & Αγίου Όρους και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Σύνολο τσέλων και σύνολο ξύλινων πνευστών της ΚΟΘ
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Βράνος

Βιολοντσέλα
Johann Pachelbel (1653-1706): Canon σε ρε για ορχήστρα εγχόρδων
Johann Sebastian Bach (1685-750): Air σε ρε μείζονα από τη Σουίτα αρ. 3 σε ρε μείζονα, BWV 1068 (μετ. Ν.
Γκουντίμοβ)
Jacob Klein (1688-1748): Allegro con moto (μετ. Ζ. Στέπιτς)
Gabriel Faure: Pavane, op. 50 (μετ. Λ. Μανώλα)
Παναγιώτης Κουτσούρας: Κυκλάδες
Georgy Sviridov (1915 –1998) Waltz από τη μουσική για το μυθιστόρημα του Α. Πούσκιν «Χιονοθύελλα» (μετ. Ν. Καρς &Ζ. Στέπιτς)
Dmitry Shostakovich (1906-1975): Waltz Νο.2 από την Jazz Suite αρ. 2 (μετ. Α. Μιάσιν)

Ξύλινα πνευστά
Antonin Dvořák (1841-1904): Σερενάτα για πνευστά σε ρε ελάσσονα, έργο 44, Β.77

Αρχαιολογικός Χώρος Ολύνθου

Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολύνθου, σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών της Κ.Ο.Θ. θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα από την Αναγεννησιακή περίοδο έως τις μέρες μας, συνθετών όπως ο Ρίχαρντ Στράους, ο Κλωντ Ντεμπυσύ, ο Άστορ Πιατσόλα, ο Ένιο Μορικόνε, ο Άντριου Λόυντ Γουέμπερ και πολλοί άλλοι. Διευθύνει ο Δημοσθένης Φωτιάδης.

Μία παραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Χαλκιδικής & Αγίου Όρους και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών της ΚΟΘ
Μουσική διεύθυνση: Δημοσθένης Φωτιάδης

‘Just Brass’
Έργα των R. Strauss, T. Susato, P. Mascagni, C. Hazell, E. Morricone, A.L. Webber, C. Debussy, J. Parker, A. Piazzolla,
A. Schnittke


Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Προκρατήσεις εδώ digitalculture.gov.gr

Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.. Ανατρέξτε για πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ. (www.tsso.gr)

Ώρα προσέλευσης 20:30 Εφιστούμε την προσοχή στην τήρηση των οδηγιών που θα δοθούν από το φυλακτικό προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου και από τους συντονιστές της συναυλίας, με σεβασμό στα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του COVID – 19 και ιδίως στη χρήση μη ιατρικής μάσκας εντός του αρχαιολογικού χώρου.