Στο «Stand up tragedy» φιγούρες – ρόλοι, εκπρόσωποι όσων επηρεάζουν και δυναστεύουν τη ζωή μας εμφανίζονται επί σκηνής. Ακούμε τη σκέψη και τα επιχειρήματά τους. Ένα σιωπηλό πρόσωπο τους ακολουθεί επίποδός και τους ενσαρκώνει. Στο τέλος, παύει να σαρκάζει, να ειρωνεύεται και να μιμείται και μιλάει εκ βαθέων.

Η Κάτια Γέρου, που πρωταγωνιστεί και υπογράφει το κείμενο του έργου «Stand up tragedy», τονίζει στο φακό του Culturenow: «Η κεντρική ιδέα είναι απλή. Είναι πέντε ρόλοι. Μπαίνει ένας θεατής σε μία σκηνή και αρχίζει να χαζεύει τα props, τα πραγματακιά δηλαδή που είναι έτοιμα για να αρχίσει μία παράσταση. Μόλις τα αγγίζει, τον πλημμυρίζουν τα vibes τα οποία έχουν αυτά τα θεατρικά αντικείμενα και μεταμορφώνεται σε άλλον άνθρωπο. Μέσα από αστραπιαίες αλλαγές κουστουμιών εμφανίζονται στη σκηνή δύο άντρες και τρεις γυναίκες.»

Στη συνέχεια, σχολιάζει σχετικά με το κεντρικό θέμα της παράστασης: «Το θέμα είναι ένα σαρκαστικό σχόλιο πάνω στα πράγματα που μας καταδυναστεύουν στη ζωή προ κορονοϊου. Μετά ήρθε και αυτός και μας αποτελείωσε. Το κεντρικό μου θέμα είναι κατά κάποιον τρόπο η κοινωνία του θεάματος. Η παντοκρατορία του φθηνού θεάματος που καλά κρατεί και στις πιο αντίξοες συνθήκες θα συνεχίσει να υπάρχει.»

Συντελεστές:

Κείμενα- Ερμηνεία: Κάτια Γέρου
(Κείμενο «Μις χαμόγελο»: Ευγενία Μαραγκού)
Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Σκηνικός χώρος: Νίκος Πολίτης
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Κίνηση: Μυρτώ Γράψα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Νίκας
Φωτισμοί: Βλάσσης Παπαπετρόπουλος
Επικοινωνία : Άρης Ασπρούλης
Τrailer – Φωτογραφίες: Aντώνης Μόργκαν

Παίζει: Κάτια Γέρου

Διάρκεια παράστασης: 70λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Info

Τοποθεσία: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

Ημέρες και ώρες: Από 7/11 |  Σάββατο και Κυριακή στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:12 ολόκληρο, 10 φοιτητικό, 8 μειωμένο

Πληροφορίες: 21 0523 0267


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Stand up tragedy, με την Κάτια Γέρου στο Θέατρο Σταθμός