Ένα ταξίδι ξεκινά την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 21:00 στις μουσικές κουλτούρες του κόσμου, σε ιδιαίτερες διασκευές για φωνή, τσέλο και πιάνο. Μαγικές μελωδίες των Κελτών, απόκοσμα νανουρίσματα των Νορβηγών, ένα αργεντίνικο τανγκό του Πιατσόλα, το μελωδικό παράπονο των Μεξικανών, το μελαγχολικό φάντος των Πορτογάλων, τα αισιόδοξα τραγούδια της Νάπολης και τα μεθυστικά τραγούδια της Ελλάδας, συνταξιδεύουν με πασίγνωστες κλασικές μελωδίες στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Συντελεστές

Κασσάνδρα Δημοπούλου – Φωνή, τσέλο
Κωνσταντίνος Γκαρίπης – Πιάνο

Κασσάνδρα Δημοπούλου

Η Κασσάνδρα Δημοπούλου είναι λυρική καλλιτέχνης με αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο της Όπερας. Από το 2005 εμφανίζεται σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε λυρικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης και στην Αμερική, όπως Teatro Real Madrid, Theatre National Luxembourg, Staatsoper Stuttgart, Knoxville Opera, Teatro Cilea Reggio Calabria, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο κ.ά. Έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως: RAI Torino, Συμφωνική Ορχήστρα της Αγγλίας, Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, Ορχήστρα της Όπερας Μπολσόι του Μινσκ, Ορχήστρα της Όπερας της Στουτγάρδης, Orchestre de Paris, Mahler Chamber Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, κ.ά. και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου όπως οι: Placido Domingo, Maurice Bejart, Zubin Mehta, La Fura dels Baus, Ruggero Raimondi, Vittorio Grigolo, αλλά και σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες.

Στο ρεπερτόριό της συγκαταλέγονται σημαντικοί ρόλοι του λυρικού ρεπερτορίου, όπως: Amneris (Aida του G. Verdi), Eboli (Don Carlos του G. Verdi), Adalgisa (Norma του V. Bellini), Carmen (Carmen του G. Bizet), Azucena (Il Trovatore του G. Verdi, Herodias (Salome του R. Strauss) κ.ά. αλλά και ρεπερτόριο μπαρόκ και θρησκευτικής μουσικής (Ορατόριο) κι έχει εμφανιστεί πολυάριθμες φορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ατομικά ρεσιτάλ τόσο με οπερατικό ρεπερτόριο, όσο και με γερμανικό Lieder αλλά και μπαρόκ μουσική με τους Νίκο Αθηναίο, Γιώργο Πέτρου, Μάρκελο Χρυσικόπουλο κ.ά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Νίκος Καλλίνης: Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις (στίχοι: Δήμητρα Νεοφύτου)

Χαΐνηδες: Η τίγρης (στίχοι: Δημήτρης Αποστολάκης)

Παραδοσιακό Ανατ. Μεσογείου: Μισιρλού

Gabriel Fauré: Sicilienne
(1845-1924)

Roberto Murolo: La palummella
(1912-2003)

Madredeus: O Pastor

Frederico de Brito / Ferrer Trindade: Solidão
(1894-1977) / (1917-1999)

Παραδοσιακά κάλαντα Καταλονίας: El cant dels ocells

Rogelio Huguet y Tagell: Flamenco
(1882-1956)

George Bizet: Habanera
(1838-1875)

Tomás Méndez: Paloma Negra
(1927-1995)

Agustín Lara / María Teresa Lara: Piensa en mí
(1897-1970) / (1904-1984)

Παραδοσιακό Ουαλίας: Dafydd Y Garreg Wen

Παραδοσιακό Ιρλανδίας: Rocky Road to Dublin

Μick Jagger – Keith Richards: Paint it, black
(γ. 1943) – (γ. 1943)

Παραδοσιακό Ιρλανδίας: One I love

Shawn James: Burn the witch
(γ. 1986)

George Bizet: Je crois entendre encore
(1838-1875)

Astor Piazzolla: Oblivion
(1921-1992) Libertango
Balada para un loco