Η θεαματική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει μεταμορφωμένη, υπό τη σκιά της Ακρόπολης, 31 Μαΐου, 1,2,3 και 5 Ιουνίου.

Η θεαματική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει μεταμορφωμένη, υπό τη σκιά της Ακρόπολης, 31 Μαΐου, 1,2,3 και 5 Ιουνίου.


Εκατοντάδες συντελεστές και κορυφαίοι σολίστ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κορυφαία παράσταση, προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό την αγαπημένη όπερα του Μπιζέ, με ένα τρόπο αντάξιο της ποιότητα της.


Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Λουκάς Καρυτινός και τη σκηνοθεσία ο Στίβεν Πίμλοτ. Μαζί του οι συνεργάτες σκηνοθέτες Άντριου Γουίκς και Αλέτα Κόλλινς, που έχει κάνει και τις χορογραφίες της παράστασης.


Τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή Άλιστον Τσίλι. Οι φωτισμοί είναι του Λευτέρη Παυλόπουλου. Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει ο Νίκος Βασιλείου και της παιδικής χορωδίας ο Νίκος Μαλιάρας.


Την Κάρμεν υποδύεται η Ντένις Γκρέιβς (στις παραστάσεις 1,3 και 5 Ιουνίου) και η Βικτώρια Μαϊφάτοβα (31/Μαΐου και 2 Ιουνίου). Στο ρόλο του Ντον Χοσέ ο Ρίτσαρντ Κρόλεϊ (1 και 3 Ιουνίου) και ο Μάικλ Γουέντ Λη (31 Μαΐου, 2 και 5 Ιουνίου).


Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και έχει αποκλειστικό χορηγό την Εθνική Τράπεζα.


INFO
Georges Bizet: Carmen
Ηρώδειο,31 Μαΐου, 1,2,3 και 5 Ιουνίου.
Εισιτήρια: 100,90,75,60 και 50 ευρώ, φοιτητικό 25
Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 και Ακαδημίας 59(θέατρο Ολύμπια)
www.nationalopera.gr