Ο πειραματικός θίασος Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι παρουσιάζει την παράσταση Η Ιστορία θα είναι πάντα ίδια από την 1 Οκτωβρίου 2015 στο Bios.Tesla Basement.

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια ζείτε. Η ζωή σας είναι απλώς μία σειρά στιγμών.

Έχω δει πολύ θάνατο, πολύ πόνο, πολλά βάσανα, αλλά επίσης έχω δει και πολλή ζωή, πολλή ομορφιά, πολλά θαύματα. Δεν ξέρετε ποτέ, πότε και πού, θα σας συμβούν, αλλά μένουν μαζί σας σημαδεύοντάς σας παντοτινά.

Το πρόβλημα του να ζεις δεν είναι η μοναξιά ή ο πόνος, ή η απώλεια.. καλά είναι και αυτά.. αλλά το μεγαλύτερο έρχεται όταν η ζωή δεν σε εκπλήσσει πια..

Πέρασα όλη μου τη ζωή παρατηρώντας και μελετώντας τον άνθρωπο και μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλο αυτό που σας κρατάει ζωντανούς, πιο σημαντικό από το αίμα, το οξυγόνο, ακόμα και από την αγάπη, είναι η ελπίδα.

Η ιστορία ενός μονόκερου που ήθελε να γίνει άνθρωπος και, στην προσπάθειά του να καταλάβει τους ανθρώπους, αποφάσισε να πάει ως θεατής σε μία θεατρική παράσταση. Εκεί παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους ηθοποιούς να αλλάζουν ρόλους και να αφηγούνται ιστορίες και στιγμές από τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων.

Ο πειραματικός θίασος Από τον πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι είναι οι νικητές του φετινού διαγωνισμού scratch στο Bob Theatre Festival.

Έχοντας αποδεχτεί από πολύ νωρίς ότι είναι μια ομάδα φάλτσων, αποφάσισαν ότι τους αρέσει να παίζουν με τη φωνή τους, το σώμα τους, τη φαντασία τους, τη συνθήκη με τους θεατές, τον τρόπο να λένε ιστορίες, και μέσα από το παιχνίδι να διερευνούν τι είναι θέατρο και τι είναι ζωή.

Η Ιστορία θα είναι πάντα ίδια, τίποτα δε θα την απογοητεύει.. είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη παράσταση.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Διδασκάλου

Παίζουν: Βελημβασάκη Αθηνά, Κοτσέλου Μελίνα, Μουζόπουλος Άρης, Μπαμπίλα Μαρία, Πητίδης Μιχάλης, Σβώλη Αθανασία, Σίσκου Ιωάννα, Σοφιά Εμμανουέλα