Με στόχο την εξοικείωση σε ζητήματα μνήμης και ιστορίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει στους χώρους του Ιστορικού Αρχείου του, την παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», από 1 Απριλίου έως 23 Μαΐου, κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

Η σκηνοθέτις και ερευνήτρια του King’s College London Ιόλη Ανδρεάδη, λίγο πριν την πρεμιέρα, μας μίλησε για την πηγή της έμπνευσής της και την πρωτότυπη παράσταση που θα παρουσιάσει, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «θέατρο-αρχείο». «Πρόκειται για μία θεατρική προσομοίωση έρευνας» και ταυτόχρονα μυθοπλασία, όπως μας λέει η ίδια, στην οποία οι ηθοποιοί- ντυμένες ερευνήτριες «γίνονται σιγά- σιγά το αντικείμενο της έρευνάς τους».

Οι θεατές, ενδυόμενοι τον ρόλο του παρατηρητή-μαθητευόμενου αρχειονόμου, έχουν τη μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πρώην βιομηχανικό κτήριο του Ιστορικού Αρχείου του ΠΙΟΠ, να περιηγηθούν στον χώρο και να βιώσουν την εμπειρία της έρευνας. | Πληροφορίες: www.piop.gr


Photo and Video Credits: Culturenow / Κυριάκος Μακαρονίδης