Το «Labor» είναι ένα δυνατό έργο-σχόλιο πάνω στην αλλοίωση της εικόνας μας, στη ζωή που δεν ζήσαμε ποτέ, στην κατασκευή των αναμνήσεών μας, στα υπαρξιακά απωθημένα, στις αυτό-εξαπατήσεις που μας διασώζουν (;), στις επιλογές που μας καθορίζουν.

Ένα ζευγάρι πλαστικών χειρουργών έχει καταφέρει να νικάει το χρόνο και να ζει σε μια ατέλειωτη απομόνωση. Μέχρι το βράδυ που χτυπάει την πόρτα του σπιτιού τους ένας νεαρός. Είχε μόλις ένα ατύχημα και δε θυμάται ποιος είναι. Τον φιλοξενούν και τον περιθάλπουν. Όσο περνάνε οι μέρες όμως, το ζευγάρι δένεται όλο και περισσότερο με τον νεαρό. Αρχίζουν να παρεμβαίνουν πάνω στην εμφάνιση του με νυστέρι και ψαλίδι. Καθώς το πρόσωπό του αλλάζει, γίνεται παιδί τους.

Όπως λέει και η Ιωάννα Παππά για το έργο: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμβολικά μιλάει για όλη αυτή τη τάση του ανθρώπου όταν δημιουργεί μια οικογένεια, μια αρρωστημένη οικογένεια, που έχει την ανάγκη να φτιάξει παιδιά ίδια με τον εαυτό του, χωρίς να αφουγκραστεί τη δική τους προσωπικότητα, τη δική τους τάση, χωρίς να επιτρέψει την αυτονομία τους. […] Είναι ένα έργο, λοιπόν, που […] μιλάει για αυτό το αδιέξοδο των ανθρώπων όταν έχουν βιώσει ένα τραύμα πολύ ισχυρό, το οποίο τους έχει καθηλώσει και το οποίο τους έχει κάνει να χάσουν την ανθρωπιά τους την ουσιαστική, και τη γενναιοδωρία τους.».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Έμιλυ Λουίζου
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Αλέξανδρος Γαρνάβος
Μουσική: Ειρήνη Σκυλακάκη
Κίνηση: Άλκηστις Πολυχρόνη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα – Αναστασία Φτούλη

Διανομή:

Στέλιος Μάινας
Ιωάννα Παππά
Ορέστης Χαλκιάς


Info

Τοποθεσία: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

Ημέρες και ώρες: Από 03/05/2022: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Κυριακή στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: A’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ | Γ’ ζώνη: 12 ευρώ | Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12 ευρώ | Προπώληση μέχρι και την πρεμιέρα: 10 ευρώ

Πληροφορίες: poreiatheatre.com


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Labor, σε σκηνοθεσία Έμιλυς Λουίζου στο Θέατρο Πορεία