Τα γυρίσματα της σειράς με τίτλο «Η Γενιά του ‘30» έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η Α’ τηλεοπτική της μετάδοση προγραμματίζεται το 2022 αποκλειστικά στο COSMOTE HISTORY HD.

Η «Γενιά του 30’» αποτελείται συνολικά από 15 αυτοτελή επεισόδια, τα οποία είναι αφιερωμένα στη γενιά-ορόσημο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που αποτέλεσε αγωγό αφήγησης των σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Ελλάδας του 20ου αιώνα. Μέσα από το νέο docudrama της COSMOTE TV θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, τους Μ. Καραγάτση, Κοσμά Πολίτη, Ηλία Βενέζη, Γιώργο Σεφέρη, Γιώργο Θεοτοκά, Παντελή Πρεβελάκη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Εγγονόπουλο, Άγγελο Τερζάκη, Στράτη Μυριβήλη και άλλους σημαντικούς πεζογράφους και ποιητές, που διαμόρφωσαν με το έργο τους μια νέα μοντέρνα ταυτότητα για τον νεοελληνικό πολιτισμό.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, όπως τον Νίκο Ψαρρά στον ρόλο του Κοσμά Πολίτη, τον Όμηρο Πουλάκη στον ρόλο του Άγγελου Τερζάκη, τον Πέρη Μιχαηλίδη στον ρόλο του Νίκου Εγγονόπουλου, τον Γιάννη Νταλιάνη στον ρόλο του Παντελή Πρεβελάκη, τον Στέλιο Ξανθουδάκη στον ρόλο του Στράτη Μυριβήλη, τον Κωστή Καλλιβρετάκη στον ρόλο του Ηλία Βενέζη, τον Αντίνοο Αλμπάνη στον ρόλο του Γιώργου Σαραντάρη, τον Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου στον ρόλο του Γιώργου Θεοτοκά κ.ά. Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφία Σεϊρλή, Βίκυ Παπαδοπούλου, Σπύρος Σταμούλης, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρή, Βασιλική Τρουφάκου, Βαγγέλης Στρατηγάκος κ.ά.

Ειδική προβολή του επεισοδίου «Στράτης Μυριβήλης» στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (24/6-4/7), με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE TV, έρχεται σε Α’ πανελλήνια προβολή το επεισόδιο «Στράτης Μυριβήλης» της σειράς ντοκιμαντέρ «Η Γενιά του ’30».

Το επεισόδιο αφηγείται την ιστορία του κορυφαίου συγγραφέα από τη Λέσβο, ο οποίος μέσα σε επτά χρόνια συμμετείχε σε τρεις πολέμους και κατέγραψε με αυθεντική και ειλικρινή γλώσσα εμπειρίες, που άλλαξαν τη μορφή του αντιπολεμικού μυθιστορήματος, γράφοντας για τα τραύματα όχι μόνο των πολεμιστών, αλλά και των ανθρώπων που έμειναν πίσω.

Η ειδική προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4/7 στον θερινό κινηματογράφο «John Cassavetes Open Air» (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

-Έρχεται σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση το 2022 στο COSMOTE HISTORY HD

 -Μ. Καραγάτσης, Κοσμάς Πολίτης, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Θεοτοκάς, Νίκος Εγγονόπουλος, Άγγελος Τερζάκης, Στράτης Μυριβήλης, κ.ά.

 -Σε Α’ πανελλήνια προβολή το επεισόδιο της σειράς «Στράτης Μυριβήλης» στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ΦΝΘ) την Κυριακή 4/7