Μια ξεχωριστή φωνή, που δεν περιγράφεται εύκολα και συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά λαϊκά, είτε τραγούδια όπως οι Μέλισσες και τα Διόδια που την καθιέρωσαν, έρχεται για μια συναυλία που ενώνει το παλιό και το νέο, με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου, τον οποίο γνωρίσαμε από την πολυετή παρουσία του δίπλα στην Γλυκερία αλλά και από την ταινία Ευτυχία όπου ερμηνεύει δυο σπουδαία τραγούδια, το Μου σπάσανε τον μπαγλαμά και το Ρίξτε στο γυαλί φαρμάκι.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στον μουσικό χώρο. Έχοντας ξεκινήσει την τραγουδιστική της πορεία από το ρεμπέτικο τραγούδι, συνεργάστηκε σταδιακά με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μητσιάς, η Αρλέτα, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Haig Yazdjian και ο Omar Faruk Tekbilek, αποκτώντας τη δική της φήμη ως καλλιτέχνιδα που φέρνει το παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι κοντά στο σήμερα, προσφέροντας στο κοινό το πιο αληθινό κομμάτι της ερμηνείας και της έκφρασης.

Συντελεστές:
Χρήστος Σκόνδρας: μπουζούκι και γκάιντα
Διονύσης Μακρής: μπάσο
Θωμάς Κωστούλας: τύμπανα
Νίκος Παπαναστασίου: ενορχήστρωση, πιάνο, ακορντεόν