Η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μόνο για 9 παραστάσεις το φεμινιστικό υβριδικό show “Ίχνη της Αντιγόνης” (Traces of Antigone), που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο της σύγχρονης Σουηδής Χριστίνας Ουζουνίδου, το οποίο αντλεί από τον αρχαιοελληνικό μύθο της Αντιγόνης και καταπιάνεται με την διαχρονική έμφυλη βία, υπό το φως του “metoo” κινήματος.

Όπως μας λέει και η σκηνοθέτις, Έλλη Παπακωνσταντίνου: «Αυτό που με ενδιέφερε από την αρχή είναι να βρω τρόπους για να μπορέσω να μιλήσω για την πατριαρχία σήμερα, και για τη θέση της γυναίκας στο σημερινό κόσμο. […] Το έργο, και η παράσταση, έχει αναπτυχθεί ως ένα μουσικό ποίημα, στο οποίο συμβάλλουν και με ζωντανή μουσική η Nalyssa Green και η Κατερίνα Παπαχρήστου, αλλά και οι υπόλοιποι περφόρμερ μέσα από το χορό, και κυρίως με την παραγωγή ζωντανών visuals, δηλαδή εικαστικών, που δημιουργούν εκείνη την ώρα οι ηθοποιοί. Εκτός από το λόγο δηλαδή, έχουν και όλα αυτά τα μέσα για να αφηγηθούν έναν γυναικείο κόσμο ως ένα εργόχειρο που συνθέτουν μαζί, ζωντανά, όλες αυτές οι γυναίκες. […] Χαίρομαι που, μετά από μία διεθνή τουρνέ, καταφέρνουμε να την παρουσιάσουμε στον τόπο μας.»

Συντελεστές

Σύλληψη/Art Direction: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Συγγραφέας: Christina Ouzounidis
Μετάφραση στα ελληνικά: Margarita Mellberg
Μετάφραση στα αγγλικά: Gemma Hαnsson Carbone, Ειρήνη Δερμιτζάκη, Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική σύνθεση: Nalyssa Green, Κατερίνα Παπαχρήστου
Σκηνογραφία: Μυρτώ Λάμπρου
Κινησιολογία: Βάλια Παπαχρήστου
Technical Director: Χαρίκλεια Πετράκη
Technical assistant: Αφροδίτη Αναστοπούλου
Υπεύθυνη παραγωγής: Κορίνα Κοτσίρη
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης

Ερμηνεύουν:

Nalyssa Green (φωνή/keyboards), Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Βάλια Παπαχρήστου, Gemma Hansson Carbone, Κατερίνα Παπαχρήστου (φωνή/keyboards/μπάσο), Σοφία Μανώλη, Χαρίκλεια Πετράκη, Έλλη Παπακωνσταντίνου


Info

Τοποθεσία: Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

Ημέρες και ώρες: Από 19/05/2022 Έως 29/05/2022: Πέμπτη – Κυριακή στις 21:15 & Τετάρτη 25/5 στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων: Από 17 ευρώ

Πληροφορίες: Τηλ: 2109212900


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Ίχνη της Αντιγόνης, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου