Το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην πρώτη του συνεργασία με τον Ισπανό χορογράφο Νάτσο Ντουάτο, παρουσιάζει την παράσταση «Herrumbre» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Α’ Κορυφαία Χορεύτρια της ΕΛΣ, Ελεάνα Ανδρεούδη και ο χορευτής της ΕΛΣ Γιάννης Μητράκης, μιλούν στην κάμερα του CultureNow για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη παραγωγή.

Η Ελεάνα Ανδρεούδη τονίζει: “Ο Νάτσο Ντουάτο εμπνεύστηκε τη χορογραφία από μια εικόνα που είχε δει στις φυλακές του Γκουαντάναμο, όπου συμπεριφερόντουσαν στους ανθρώπους σαν ζώα”, ενώ ο Γιάννης Μητράκης συμπληρώνει: “Γενικά έχει να κάνει με την αλλοτρίωση του ανθρωπίνου είδους, κλείνοντας τον άνθρωπο σε μια φυλακή και στερώντας του την ελευθερία. Βέβαια, ο δημιουργός έχει δεχθεί ερεθίσματα και από τα βομβιστικά γεγονότα του 2004 στη Μαδρίτη.”

Η Ελεάνα Ανδρεούδη συνεχίζει λέγοντας: “Σκοπός αυτού του έργου είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι σε κάθε είδους βία, γιατί επί της ουσίας αυτό που είμαστε, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις” και ο Γιάννης Μητράκης επισημαίνει: “Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, καθώς καλούμαστε ως κλασικοί χορευτές να μπούμε σε ένα πιο μοντέρνο στυλ.”


Info

Τοποθεσία: Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Ημέρες: 6, 8, 9, 15, 16, 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 15, 20, 25, 30, 35, 40, 55€ / Φοιτητικό, παιδικό: 12€ | Περιορισμένης ορατότητας: 10€

Προπώληση: ticketservices.gr, tickets.public.gr, Ταμεία Λυρικής στο ΚΠΙΣΝ, 213 088 5700

Πληροφορίες: nationalopera.gr


Photo and Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Herrumbre, του Νάτσο Ντουάτο από το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής