Η Εκκλησία, ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο τέχνης στο Sag Harbour της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε από τους καλλιτέχνες Eric Fischl και April Gornik, και θα αρχίσει να καλωσορίζει τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες του στις 15 Απριλίου. Ακόμα θα υπάρχει η δυνατότητα καθημερινών περιηγήσεων μεταξύ των οποίων και σε μια πρώην Μεθοδιστική Εκκλησία που χτίστηκε το 1832.

«Το άνοιγμα του νέου κέντρου τέχνης είναι το όνειρο μιας ζωής», ανέφερε σε δήλωσή του ο Fischl, κάτοικος της περιοχής. «Θέλουμε η Εκκλησία να σταθεί ως φάρος ελπίδας και ανανέωσης μέσω συνεχούς εξερεύνησης και μελέτης, που είναι και ο πραγματικός στόχος των τεχνών.»

Δύο άπό τα έργα που θα κοσμούν το νέο Κέντρο Τέχνης, τα «Untitled» (2008) του Marshall και «Teen Venus» (2012) του Erizku, επιλέχθηκαν ώστε να ενισχύσουν το κλίμα «διαλόγου για τη φύση, ομορφιά, ιστορία και φυλή.»

Οι εκδρομές είναι οι πρώτες σε μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες που θα γιορτάσουν την ανακαίνιση της Εκκλησίας (με επικεφαλή τον αρχιτέκτονα Lee Skolnick) και τη μετατροπή του κτηρίου ως εκθεσιακό χώρο, τόπο διαμονής καλλιτεχνών και κοινοτικό πόρο.

Τον Φεβρουάριο, το κέντρο εγκαινίασε την νέα του “καλλιτεχνική πατρίδα” με το Martha Graham Dance Company, το οποίο φιλοξένησε για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Επίσης ο ζωγράφος Jim Gingerich βρίσκεται σε χώρο – ατελιέ της “Εκκλησίας”.

Με πληροφορίες από τους NYT