Τη Παρασκευή 1 Μαΐου 2015 η Dilek Koç θα παρουσιάσει στο MYLOS CLUB τον νέο δίσκο της “Souvenir de Salonique”.

  

Η  Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς) και το συγκρότημά της παρέα με την αγαπημένη Πέλα Νικολίδου, μας ταξιδεύουν στα μουσικά αρώματα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας, στους οντάδες της Καππαδοκίας  παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά διαχρονικά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολυτάραχη ιστορία της περιοχής.

   

Η  Ντιλέκ Κοτς, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες  και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα του χώρου της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι:  Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και άλλοι.

        

Οι μουσικοί του σχήματος, σημαντικοί δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, διαθέτουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες τόσο σε συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις -εντός και εκτός Ελλάδας- όσο και σε ηχογραφήσεις. Επίσης  συμμετέχει και ο  Λάζος Ιωαννίδης που έπαιξε και στο δίσκο της Ντιλέκ Κοτς ποντιακή λύρα.

Νίκος Αγγούσης – Κλαρίνο,νευ

Σακης Γιώργου – Ούτι, τραγούδι

Μάκης Μπακλατζής– βιολί, τραγούδι

Θανάσης Κουλεντιανός – Κανονάκι

Δημήτρης Παναγούλιας – Κρουστά

Δημήτρης Σίντος – Μπάσο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ CD

Η Sony Music Turkey ,  στην Ελληνική αγορά μέσω της εταιρίας διανομής General Music το νέο cd της Dilek Koc  με τίτλο «Souvenir de Salonique».

Η Dilek Koc φτιάχνει αναμνήσεις από την Θεσσαλονίκη. Μία χαρισματική Τουρκάλα ερμηνεύτρια που ζει πια στη Θεσσαλονίκη,  μοιράζεται με τη νέα της δισκογραφική δουλειά, εικόνες και μουσικές αλλά και αναμνήσεις από την αγαπημένη της πόλη!

Με την συμμετοχή της Γλυκερίας, αλλά και της Πέλας Νικολαίδου, η Dilek Koc τραγουδάει αγαπημένα ελληνικά και τούρκικα κομμάτια από την λαϊκή και παραδοσιακή σκηνή των δύο χωρών.

To CD «Souvenir de Salonique» θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την Ελλάδα, σε πολλές χώρες, ανάμεσα τους Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο και Τουρκία.