Η Μπεατρίς Γουίλιαμς εμπνέεται από τη δράση του δικτύου κατασκόπων του Κέιμπριτζ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και δημιουργεί ένα βιβλίο γεμάτο ίντριγκα και σασπένς.

Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα είναι ίσως το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα που θα διαβάσετε φέτος.

Βασισμένο στο Cambridge Five, το βρετανικό κύκλωμα κατασκόπων που μετέφεραν πληροφορίες στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Κείμενο οπισθόφυλλου

Το φθινόπωρο του 1948 η Άιρις Ντίγκμπι εξαφανίζεται από το σπίτι της στο Λονδίνο μαζί με τον Αμερικανό διπλωμάτη σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από την απρόσμενη εξαφάνιση της οικογένειας. Εξοντώθηκαν άραγε από τη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών; Ή μήπως οι Ντίγκμπι αυτομόλησαν στη Μόσχα παίρνοντας μαζί τους τα πιο ζωτικά μυστικά της Δύσης;

Τέσσερα χρόνια αργότερα η Ρουθ Μακάλιστερ παίρνει μια κάρτα από τη δίδυμη αδελφή της. Έχει να τη δει από τον επεισοδιακό αποχωρισμό τους στη Ρώμη το καλοκαίρι του 1940, όταν ολόκληρη η Ευρώπη βυθιζόταν στη δίνη του πολέμου και η Άιρις ερωτευόταν τρελά τον αινιγματικό αξιωματούχο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Σάσα Ντίγκμπι.

Μέσα σε λίγες μέρες, η Ρουθ φεύγει για τη Μόσχα, ως σύζυγος του πράκτορα αντικατασκοπείας Σάμνερ Φοξ, ο οποίος έχει καταστρώσει ένα επισφαλές σχέδιο διαφυγής των Ντίγκμπι από το Σιδηρούν Παραπέτασμα.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ.

Μπεατρίς Γουίλιαμς

Η Μπεατρίς Γουίλιαμς γεννήθηκε στο Σιάτλ, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, πήρε το μεταπτυχιακό της στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο Κολούμπια και πέρασε αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο ως εταιρική σύμβουλος, προτού στρέψει το ενδιαφέρον της στη συγγραφή.

Έχει γράψει πολλά μπεστ σέλερ, μεταξύ των οποίων τα: A hundred summers, The summer wives, The golden hour και Her last flight.

Ζει με την οικογένειά της κοντά στις ακτές του Κονέκτικατ.