Το πολυβραβευμένο και ριζοσπαστικό ντεμπούτο της Ανν Λέκι, ένα βιβλίο στην πρωτοπορία της επιστημονικής φαντασίας. Κάποτε διέθετα είκοσι σώματα, είκοσι ζευγάρια μάτια […] Κάποτε, οι διαταγές που είχα ήταν να σκοτώνω χιλιάδες˙ τώρα πρέπει να σκοτώσω έναν.

Σ’ έναν απόμακρο, παγωμένο πλανήτη μια περιπλανώμενη γυναίκα είναι περισσότερα απ’ όσα δείχνει και λιγότερα απ’ όσα ήταν. Είκοσι χρόνια πριν ήταν η «Δικαιοσύνη της Τόρεν»: ένα κολοσσιαίο μεταγωγικό του πολεμικού στόλου της διαγαλαξιακής Αυτοκρατορίας της Ραντς, με μια πολυδαίδαλη τεχνητή νοημοσύνη, εγκατεστημένη σε δεκάδες νεκρά σώματα κατακτημένων.

Έπειτα από μια σκοτεινή πράξη προδοσίας, η «Δικαιοσύνη» καταστρέφεται ολοσχερώς· το μόνο που απομένει είναι ένα εύθραυστο ανθρώπινο σώμα με αναπάντητα ερωτήματα και μια φλογερή επιθυμία για εκδίκηση. Μια απροσδόκητη συνάντηση από το παρελθόν θα σημάνει την αρχή του τέλους της αναζήτησης…

Η Δικαιοσύνη της Τόρεν αποτελεί το πολυβραβευμένο πρώτο μέρος της τριλογίας της Αυτοκρατορίας της Ραντς. Αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και συγκρίθηκε με έργα της Ούρσουλα Λε Γκεν, του Iain M. Banks και της C.J. Cherryh. Είναι το μοναδικό βιβλίο που έχει τιμηθεί με τρεις από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας: τα βραβεία καλύτερου μυθιστορήματος Hugo, Nebula και Arthur C. Clarke.

Ανν Λέκι

Η Ανν Λέκι (Ann Leckie, 1966-) είναι η αμερικανίδα συγγραφέας των βιβλίων Η Δικαιοσύνη της Τόρεν (2013, βραβεία Hugo, Nebula, Arthur C. Clarke), Ancillary Mercy (2014, βραβείο Locus), Ancillary Sword (2015, βραβείο Locus), Provenance (2017). Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Subterranean Magazine, Strange Horizons και Realms of Fantasy. To διήγημά της «Hesperia and Glory» συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Science Fiction: The Best of the Year, 2007 Edition.

Η Ανν έχει δουλέψει ως σερβιτόρα, ρεσεψιονίστ, βοηθός τοπογράφου και ηχολήπτης. Κατοικεί στο Σαιντ Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο [email protected]

Διακρίσεις:
Βραβείο Hugo Καλύτερου Μυθιστορήματος (2014)
Βραβείο Nebula Καλύτερου Μυθιστορήματος (2014)
Βραβείο Locus Καλύτερου Πρώτου Μυθιστορήματος (2014)
Βραβείο Arthur C. Clarke Καλύτερου Μυθιστορήματος (2014)
Βραβείο British Science Fiction Association Καλύτερου Μυθιστορήματος (2013)
Βραβείο Golden Tentacle Καλύτερου Πρώτου Μυθιστορήματος (2013)