Μια μοναδική παράσταση – μία μοναδική συνάντηση δύο γοητευτικών κόσμων

Η Belvedere, η super premium βότκα από την Πολωνία, πιστή στις καινοτόμες ιδέες με θέμα τη μόδα, έδωσε το παρών στην πιο πρωτοποριακή παράσταση της χρονιάς που αποτελεί μια δημιουργική συνάντηση της Μόδας με την  Όπερα.

Το ετήσιο ραντεβού της όπερας και της μόδας επέστρεψε στις 21 Μαΐου 2015, στο Ωδείο Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης ήταν Το ΌνειροIl sogno-, μια θεματική που συναντούμε συχνά στις κορυφαίες όπερες του ρεπερτορίου, αλλά ταυτόχρονα και μια διάσταση που αναμφισβήτητα έχει το προσωπικό στίγμα της μεγάλης κυρίας της ελληνικής μόδας Λουκίας.

Στη νέα αυτή συνάντηση των δύο γοητευτικών κόσμων, η Λουκία εμπνεύστηκε από άριες και αποσπάσματα των Ντβόρζακ, Μπερλιόζ, Μασνέ, Ραχμάνινοφ, Λέχαρ, Όφενμπαχ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι κ.ά και αποτύπωσε την προσωπική της σφραγίδα στην βραδιά που σκηνοθέτησε αριστοτεχνικά ο Κωνσταντίνος Ρήγος.       

Τη μοναδική παράσταση ακολούθησε εκδήλωση με Belvedere Vodka drinks, δημιουργημένα ειδικά για τη βραδιά. Οι θεατές της παράστασης εκτός από τη neat εκδοχή της luxury Belvedere Vodka, είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν και το εμπνευσμένο από την όπερα cocktail “The Belvedere Coloratura” με Belvedere Vodka, βατόμουρο και λικέρ elderflower.

Ιδέα-σύλληψη Ίσμα Τουλάτου

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Ρήγος

Special Guest Λουκία

Μουσική επιμέλεια – πιάνο Δημήτρης Γιάκας

Ερμήνευσαν Βασιλική Καραγιάννη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Κόκκα, Άρτεμις Μπόγρη, Νίκος Στεφάνου, Τάσος Αποστόλου

Βιολί  Παναγιώτης Τζιώτης

Συμμετείχαν Mέλη του Μπαλέτου & σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ

 

Ο γνωστός make-up artist Αχιλλέας Χαρίτος επιμελήθηκε τις αναπάντεχες μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών, σε συνεργασία με το Τμήμα Μακιγιάζ, κομμώσεων και περουκών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

 ——————————————————————————————————————–

Όπερα και Μόδα με μια ματιά 

Το project «Όπερα και Μόδα» βασίζεται σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου η οποία έχει και την γενική επιμέλεια, ενώ η υλοποίησή του από την Εθνική Λυρική Σκηνή εγγυάται την διαφύλαξη του υβριδικού και πειραματικού χαρακτήρα του. Συγκεκριμένα, επιχειρεί να συνδυάσει το Λυρικό Θέατρο με την Υψηλή Ραπτική με τρόπο ισότιμο και δημιουργικό προχωρώντας πέρα από τα προφανή, προκειμένου να υπογραμμίσει τον σύγχρονο χαρακτήρα και τις πολλές δυνατότητες σύγκλισης των δύο κόσμων. Μέσα από το δρώμενο, επιχειρείται να καταδειχθεί περαιτέρω ο «συνολικός» (total), σύγχρονος και διαχρονικός χαρακτήρας της Όπερας και οι πολλές, άγνωστες, ίσως, ακόμη, δυνατότητες προσέγγισης με άλλους χώρους έτσι ώστε να ανοιχτεί σε νέα πεδία και να προσελκύσει νέο, αντίστοιχα, κοινό, χωρίς «εκπτώσεις» στο αισθητικό επίπεδο.

________________________________________________________________________

 

Σχετικά με τη Belvedere Vodka

Η Belvedere Vodka, η super premium βότκα από την Πολωνία, είναι η πρώτη που δημιούργησε νέα πρότυπα τελειότητας και διαμόρφωσε κατά πολλούς την κατηγορία της  luxury βότκας. Φτιαγμένη αποκλειστικά από ένα και μόνο είδος αγνής σίκαλης (Dankowskie Rye), αναμιγμένη με νερό από την παρθένα πηγή της, το γευστικό προφίλ της Belvedere Vodka είναι χαρακτηριστικά απαλό με μια λεπτή γλυκύτητα και φυσικά λείο, καθαρό τελείωμα.  Η Belvedere Vodka συνεργάζεται εμπορικά με τη (RED)TM μέσω της συλλεκτικής BELVEDERE (PRODUCT)RED – μια Special Edition φιάλη που αυξάνει τα έσοδα του Global Fund, τον μεγαλύτερο παγκόσμιο χρηματοδότη των προγραμμάτων για την καταπολέμηση του HIV/AIDS στην Αφρική. Η Belvedere Vodka έχει διακριθεί με πολλαπλά βραβεία όπως το  International Spirits Challenge 2013, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών. Η διάκριση αυτή σηματοδοτεί μια ακόμη αναγνώριση για την εξαιρετική ποιότητα από έναν από τους πιο έγκυρους και καταξιωμένους διαγωνισμούς αλκοολούχων ποτών στον κόσμο.