Ο Δήμος Νεάπολης κάλεσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και λογοτέχνες από τα Βαλκάνια, να πλαισιώσουν τη φετινή διοργάνωση της Βαλκανικής Πλατείας, που ξεκινά στις 31 Αυγούστου.
Η αυλαία της Βαλκανικής Πλατείας θα ανοίξει με συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (31/8). Θα ακολουθήσουν στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο συναυλίες του αλβανικού σχήματος «Skamba», καθηγητών και σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης, καθώς και της Ντιλέκ Κοτς (1/9).

Την επομένη το ΚΘΒΕ θα δώσει παράσταση με τον «Προεστό του Χωριού» (2/9), ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτική παράσταση των Βούλγαρων «Piriska Kitka», αλλά και συναυλίες της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Παραδοσιακής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, του σερβικού σχήματος «Tradicija» και του Δημήτρη Νικολούδη.

Επίσης, θα δώσουν συναυλίες ο Αλέξανδρος Ζαχαριάδης με τους «Αρχάνθρωπους» και οι «Stavento» (4/9), οι Παντελής Θαλασσινός και Μελίνα Κανά (5/9), ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα (6/9).