Το Φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών συνεχίζει να παρουσιάζει ξεχωριστές

πολιτιστικές εκδηλώσεις στα απομακρυσμένα και μοναχικά συνήθως νησιά του Αιγαίου. Εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους. Ο θίασος Ωκύπους θα παρουσιάσει στις 22 και στις 24 Αυγούστου στη Λήμνο και τον Άη – Στράτη, την παράσταση, «H απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική της περιπέτεια». Πρόκειται για Έξι μύθους από τη Λατινική Αμερική, παράσταση που συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα του φεστιβάλ, «Εκδηλώσεις για παιδιά».

Μια χαμένη βαλίτσα φτάνει στον προορισμό της έπειτα από πολλά χρόνια. Ένα κοριτσάκι την παραλαμβάνει και, περίεργο καθώς είναι, την ανοίγει. Η βαλίτσα κρύβει άγνωστα αντικείμενα που ταξιδεύουν το κορίτσι στη μακρινή αυτή ήπειρο και τους μύθους της.

Έτσι λοιπόν, ξεκινάμε κι εμείς ένα ταξίδι και γνωρίζουμε έξι διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής: την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή, το Περού, τη Νικαράγουα και το Μεξικό.

Ο θίασος Ωκύπους αποτελείται από καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αργεντινή, τη Χιλή και την Κούβα. Αποτέλεσμα του διαλόγου μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών είναι μια παράσταση που ξυπνάει τη φαντασία και την περιέργεια των παιδιών για άλλους άγνωστους τόπους.

Το 2009 ο Θίασος Ωκύπους και η «χαμένη βαλίτσα» τους περιόδευσε στην Αργεντινή.

Θεατρική απόδοση: Ιλιάνα Παζαρζή
Δραματουργική επεξεργασία: Δέσποινα Νικηφοράκη
Σκηνοθεσία: Θίασος Ωκύπους
Σκηνικά – κοστούμια: Αθηνά Στούρνα
Σχεδιασμός φωτισμών: Άγγελος Γουναράς
Μουσική διδασκαλία: Άλκης Κόλλιας
Ερμηνεύουν: Μαριάνα Κούτουλα – Βρασάλοβιτς, Γιανέλ Λόπεζ, Ιλιάνα Παζαρζή

22 Αυγούστου
Λήμνος:
Γυμνάσιο Μύρινας

24 Αυγούστου
Αη-Στράτης: Πλατεία