Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις 9.30 μ.μ., στο Beton 7 Arts Centre, η συνθέτις και πιανίστα, Άννα Στερεοπούλου θα μάς χαρίσει μια πρώτη «γεύση» της επικείμενης 3ης Παρουσίασης του παγκόσμιου project της, «CIRCE The Black Cut» [Κίρκη :η μαύρη τομή:], με φετινή θεματική, c i r c e ~ the Real cut. Έπειτα από την τελευταία της συναυλία στο Beton 7 (Δεκέμβριος 2014), η συνθέτις επιστρέφει, αυτή την φορά με μια ταυτόχρονη συνήχηση επί σκηνής, της ίδιας (πιάνο), του Chris Silver T (drums) και του Echosense Projekt (soundscapes).
Ψυχοακουστική Jazz, Avant-gard Electronica, Κινηματογραφικά Beat, φέρνουν τους τρεις μουσικούς στον αυτο-σχεδιασμό ενός Ονειρικού ηχο-τοπίου, που θα προσεγγίσει την «Πραγματική* Τομή», ή αλλιώς, την ένωση των διαφορετικών, που ήδη χαρακτηρίζουν τις επιρροές και το μουσικό έργο της Άννας Στερεοπούλου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η μουσική που θα ακούσουμε είναι εμπνευσμένη τόσο από προσωπικές της συνθέσεις, όσο και από τις έως τώρα συνεργασίες της με τους δύο καλλιτέχνες. Η ίδια έχει συμπράξει με τον dj, Μάνο Χατζημανώλη (aka Echosense Projekt, Junior X) σε προσωπικά τους jam session, καθώς και με τον drummer, Chris Silver T στο συνεργατικό τους album, «Spirits» (Απρίλιος 2015, Plus Timbre), ενώ, παράλληλα, συμπορεύεται με τους «No Man’s Land», ως μέλος τους πλέον, από τον Απρίλιο του 2016.
*Πραγματικό: όρος της Λακανικής Ψυχανάλυσης [Φαντασιακό – Συμβολικό – Πραγματικό]
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
c i r c e ~ the Real cut: teaser gig
Anna Stereopoulou: piano, live electronics
Chris Silver T: drums
Echosense Projekt: soundscapes
Ενημερώσεις: http://annastereoscopic.wordpress.com/about/
Επικοινωνία: sinetoaeaea@gmail.com
Επόμενες Παρουσιάσεις: https://annastereoscopic.wordpress.com/activities/
Σχετικά με το CIRCE The Black Cut
Το project CIRCE The Black Cut της Άννας Στερεοπούλου ξεκίνησε το 2014, προσκαλώντας καλλιτέχνες, επιστήμονες και ανθρώπους από κάθε ειδικότητα να συμμετάσχουν σε αυτό, με στόχο να γνωριστούν και να συνδημιουργήσουν πάνω στις ίδιες θεματικές. Φέτος, έχοντας πλέον στο “πλήρωμά” του, μέλη από 34 χώρες παγκοσμίως, το project φτάνει στην Πραγματική Τομή, ήτοι, στο σημείο όπου ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του ταξειδιού του, τόσο σε Οικογενειακό (συλλογικό) επίπεδο, όσο και σε συνθετικό, όσον αφορά στην μουσική του ομότιτλου album της Άννας Στερεοπούλου και στην καλλιτεχνική /επιστημονική της έρευνα, πάνω στην οποία βασίζεται.
Η 2η Φάση του Ανοιχτού Καλέσματος Συμμετοχής για το 2016 έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ η 3η Παρουσίαση του project θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2016 στο Κινηματοθέατρο Ίρις, με την μορφή μιας ενιαίας Συναισθητικής Εκδήλωσης, υμνώντας το εσώτερο, αλλά και απώτερο Σύμπαν μας.
Το Κάλεσμα είναι διαθέσιμο εδώ: http://wp.me/p2zRWp-Hx
Περισσότερες πληροφορίες για την 3η Παρουσίαση θα ανακοινωθούν σύντομα.
Σχετικά με τον Chris Silver T [a.k.a. NOS project | Purple Overdose, No Man’s Land]
«Το να παίζεις drums, σίγουρα σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις τους άλλους να χορεύουν. Το να παίζεις drums, σημαίνει πως πρέπει να μεταδίδεις τον παλμό. Το να παίζεις drums όμως, σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό.»
Έπειτα από περισσότερα από 20 χρόνια ως drummer των ελληνικών πρωτοποριακών νεο-ψυχεδελικών συγκροτημάτων, Purple Overdose και No Man’s Land (ενεργό ακόμη μέλος των τελευταίων), ο Chris Silver T, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα παράλληλο ταξίδι στην θάλασσα του ήχου που «λούζει» τις ακτές του νου του. Το αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής διαδρομής ακούγεται στα ηχοτοπία του NOS Project του: ambient αναμνήσεις που κανείς επισκέπτεται στα όνειρά του.
Επίσημη Σελίδα: http://nostockproject.wordpress.com/
Σχετικά με το Echosense Projekt [a.k.a. Manos Chatzimanolis, Junior X]
Το Echosense Project του DJ Μάνου Χατζημανώλη, είναι ένα νέο φουτουριστικό sound system που έχει καθαρά την φιλοσοφία των ψυχοακουστικών πειραμάτων στον Χώρο και στον Χρόνο, καθώς βασίζεται στην φιλοσοφία της ίδιας ζωής, της διαρκούς αναζήτησης και της ελευθερίας, και έχοντας έως τώρα συνυπάρξει με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της underground σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το project αποτελεί ένα όνειρο που γεννήθηκε στο Βερολίνο, το 2004, αλλά μετά από ταξίδια επαναπροσανατολισμού ανά τον κόσμο, το 2015 ανασυγκροτείται στην Αθήνα, και πλέον εξελίσσεται μέσα από συμμετοχές σε χώρους αναζήτησης φιλοσοφίας και τέχνης, σε δράσεις πολιτισμού και σε διάφορα φεστιβάλ, παγκοσμίως.
Επίσημη Σελίδα: https://www.facebook.com/Echosense-Projekt-905008162919086/
άννα στερεοπούλου | σ υ ν θ έ τ ι ς
Η μουσική της Άννας Στερεοπούλου διαμορφώνει ένα είδος που θα μπορούσε να χαρακτηρστεί ως «sonic moving images». Ειδικευμένη στον χώρο της Μουσικής Σύνθεσης για Κινηματογράφο, αλλά και στην διοργάνωση-επιμέλεια-εκτέλεση Οπτικο-Ακουστικών / Multi-Media Συναυλιών, κύριος στόχος της είναι η ένωση–παραλληλισμός της Μουσικής με άλλες Τέχνες και Επιστήμες (μέσω της έρευνας). Από τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος του ελληνικού συγκροτήματος «No Man’s Land», ενώ οι διεθνείς της συνεργασίες περιλαμβάνουν συμμετοχές και παρουσίαση του έργου της σε φεστιβάλ και χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Royal Marines Orchestra (Βρετανία), «ohrenhoch, der Geräuschladen» Sound Gallery (2016, Βερολίνο), Συνέδριο Αστροφυσικής (Πανεπιστήμιο της Ινσούμπρια, Ιταλία), Royal Academy of Dance (Λονδίνο), 1ο & 2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, Synch Festival (Αθήνα), Piano City Milano (2013 & 2014, Ιταλία), Off_Herzios Festival 2014 (Ισπανία), London National Film Theatre, «Yakumo Koizumi» Museum (Matsue-Ιαπωνία) και Portello River Festival & River Film Festival (Padova, Italy), στα οποία εργάστηκε και ως Μουσικός Σύμβουλος/Προγραμματισμός.
Στην δράση της στην μουσική κινηματογράφου ξεχωρίζει η ταινία μεγάλου μήκους «A Place Called Home» [«Το Δέντρο και η Κούνια»], σκηνοθεσίας Μαρίας Ντούζα (2014), για την οποία κέρδισε το βραβείο για Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική (9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, 2014). Μουσική της Άννας Στερεοπούλου έχει εκδοθεί στα netlabel 7MNS Music, Plus Timbre, Pet Liger και Against The Silence, και από τον Μάϊο του 2016, 3 από τα 4 προσωπικά της album είναι διαθέσιμα προς ακρόαση και μελέτη, στην Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Το τρέχον διάστημα η συνθέτις επικεντρώνεται στην εν εξελίξει έρευνά της πάνω στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο, μέσω της κυκλοφορίας του τελευταίου της θεματικού άλμπουμ «c I r c e :the black cut:» [Κίρκη :η μαύρη τομή:] και του ομώνυμου παγκοσμίου project της (συναυλίες, σεμινάρια, εγκαταστάσεις, συνεργασίες, και άλλα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό.