Η πρωτοποριακή Ομάδα Ραφή συμπράττει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με τους Nova Melancholia, αλλά και δεξιοτέχνες μουσικούς όπως, ο Μιχάλης Σιγανίδης, ο Χάρης Λαμπράκης, ο Πάνος Ηλιόπουλος, ο Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης, κ.ά. Η συνεργασία τους δημιουργεί μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα μπαρόκ ορατόριο, το οποίο ονομάζεται “Η κιβωτός του Νώε”, του Μικελάντζελο Φαλβέττι.

Η Αναστασία Κότσαλη από την Ομάδα Ραφή και ο Βασίλης Νούλας από τους Nova Melancholia βρέθηκαν μπροστά από την κάμερα του CultureNow για να μας προσκαλέσουν να βιώσουμε παρέα τις υβριδικές τους πρακτικές στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Ξεκινώντας, η Αναστασία Κότσαλη αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η Κιβωτός του Νώε είναι ένα ορατόριο πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Οι ήρωες του είναι τα στοιχεία της φύσης: το νερό, η φωτιά, η γη, ο αέρας, η θεία δίκη και η ανθρώπινη φύση. Ένα ορατόριο τόσο διαφορετικό προσφέρεται για πολύ ανοιχτές αναγνώσεις. Εμείς ως ομάδα Ραφή όταν συναντηθήκαμε με αυτό, καταλάβαμε απ΄την αρχή ότι θέλαμε να συμπράξουμε με μια ομάδα εξίσου ανοιχτή, ενδιαφέρουσα, σχεδόν υβριδική. Οπότε, οι Nova Melancholia ήταν το ιδανικό, η ιδανική επιλογή για μας.

Και με τη σειρά του ο Βασίλης Νούλας μας εξηγεί τις πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές τους: “Το υλικό είναι τόσο ανοιχτό και τόσο προκαλεί τη φαντασία. Εμπνευστήκαμε από την ιταλική Αναγέννηση, μοιραία, και ζωγράφους όπως ο Αντονέλλο ντα Μεσσίνα, που κατάγεται από την ίδια πόλη με τον συνθέτη μας, με τον Φαλβέττι και από τα από αγαπημένα μας σχήματα του μοντερνισμού, όπως ο κόσμος του Daniel Buran και οδηγούμαστε σε ένα σεβασμό του ίδιου του χώρου της Μικρής Επιδαύρου και σε μια σκηνογραφία φωτεινή, καλοκαιρινή, γεμάτη σχήματα και χρώματα που μετακινούνται ελεύθερα στο χώρο.

Συντελεστές

Σύνθεση Michelangelo Falvetti
Λιμπρέτο Vincenzo Giattini
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί Βασίλης Νούλας, Κώστας Τζημούλης
Διασκευή – Ενορχήστρωση – Μουσική προετοιμασία Πάνος Ηλιόπουλος, Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης
Κίνηση Eugenia Demeglio
Βοηθός σκηνοθετών Ντίνα Στράνη
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου Σίλια Κόη
Ερμηνεύουν οι μουσικοί Μιχάλης Σιγανίδης, Χάρης Λαμπράκης, Πάνος Ηλιόπουλος, Γιάννος Γιοβάνος, Guido De Flaviis, Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης, Ζωή Πουρή και οι τραγουδιστές Γιάννης Φίλιας, Λητώ Μεσσήνη, Νίκος Σπανάτης, Γιώργος Ρούπας, Αναστασία Κότσαλη
Εκτέλεση παραγωγής Arte Atene – Κωνσταντίνος Τουρκάκης


Info

Τοποθεσία: Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Ημερομηνίες: Από 31/07 Έως 01/08 | Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες: greekfestival.gr


Photo and video credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Η κιβωτός του Νώε, του Μικελάντζελο Φαλβέττι από την Ομάδα Ραφή στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου