Τις τελευταίες 12 παραστάσεις του έργου Τζοάν Παντάν που ανακαλύπτει την Αμερική δίνει στην Αθήνα, ο θίασος Παντούμ κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη Βιοτεχνία Θεάτρου, στου Ψυρρή.

Τις τελευταίες 12 παραστάσεις του έργου Τζοάν Παντάν που ανακαλύπτει την Αμερική δίνει στην Αθήνα, ο θίασος Παντούμ κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη Βιοτεχνία Θεάτρου, στου Ψυρρή.

Το έργο του Ντάριο Φο «Ο Τζοάν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής», αναφέρεται σε τέσσερις γυναίκες του σήμερα που αφηγούνται την ιστορία του Τζοάν Παντάν που μπαρκάροντας κατά λάθος σε ένα καράβι της αρμάδας του Κολόμβου, καταλήγει μέσα από κωμικοτραγικές περιπέτειες, να ανακηρυχθεί άγιος και μάγος και να οδηγήσει 8000 Ιθαγενείς εναντίον των Ισπανών κατακτητών.

Πρόκειται για μια ομαδική δουλειά του θιάσου Παντούμ. Η μετάφραση είναι της Φωτεινής Ζερβού, η σκηνοθεσία της Ντίνας Καφτεράνη, η σκηνογραφία του Εδουάρδου Γεωργίου. Συνεργάτης μουσικός Στάθης Ιωάννου, φωτισμός Έλενα Μαργαριτίδη. Παίζουν: Νάντια Καβουλάκου, Ζουλί Λεφέβρ, Σάντρα Μαυροειδή, Αγγελική Σεΐδου.

Ο Ντάριο Φο είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς του κόσμου. Το κείμενο του Τζοάν Παντάν γράφτηκε το 1995 με αφορμή την 500η επέτειο για την ανακάλυψη της Αμερικής.

Το συγκεκριμένο έργο του είναι μια εναλλακτική οπτική της ιστορίας όπου οι αντιθέσεις ανάμεσα στους ιθαγενείς και τους λευκούς, τους άντρες και τις γυναίκες, την ιστορία και την κωμωδία δεν είναι ποτέ αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. H ιστορία του Τζοάν Παντάν, είναι το παράδειγμα των λαών να αντιστέκονται στις εισβολές, είτε θρησκευτικές, είτε, όπως γίνεται περισσότερο σήμερα, οικονομικές.

Info
Βιοτεχνία Θεάτρου, Σαπφούς 5, Ψυρρή
τηλ. 6932541003
Δευτέρα και Τρίτη στη στις 9.00 μμ, διάρκεια 80 λεπτά
Τελευταία παράσταση στις 15 Απριλίου 2008
Τιμές εισιτηρίων 12 ευρώ (κανονικό), 10 (φοιτητικό)