Πώς σας φαίνεται ο κόσμος μας σήμερα; Κάπως παράξενος; Μήπως παράλογος; Νιώθετε, ίσως, χαμένοι; Αναρωτιέστε ποιοι είστε και που πάτε; Αν σας απασχολούν τα ερωτήματα αυτά, τότε μοιάζετε πολύ με την Αλίκη και μάλλον θα συμφωνήσετε ότι «Η ΑΛΙΚΗ στη χώρα των θαυμάτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ».

Από τις 6 Απριλίου, ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας (παιδικής;) λογοτεχνίας ζωντανεύει στον ατμοσφαιρικό χώρο του Μπάγκειον, μέσα από μία παράσταση που εικόνα-εικόνα επιχειρεί να χτίσει τον κόσμο της Αλίκης, έναν κόσμο που έχει πολλές ομοιότητες με τον δικό μας. Χρησιμοποιώντας μία ποικιλία αφηγηματικών μέσων – πρωτότυπα εικαστικά στοιχεία, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, έντονες μουσικές εναλλαγές, θραύσματα της επικαιρότητας και εργαλεία devised και σωματικού θεάτρου – η σκηνοθέτις Στέλλα Μαγγανά δημιουργεί ένα χειροποίητο παραμύθι ενηλίκων, τόσο αλλόκοτο, όσο και η πραγματικότητα που ζούμε, αλλά και τόσο αθώο και τρυφερό, όσο τα όνειρά μας για να την αλλάξουμε.

«Η ΑΛΙΚΗ στη χώρα των θαυμάτων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ»…για παιδιά. Είναι μια ιστορία για κάθε «εγώ» και κάθε «εσύ», για την πορεία μας προς το «εμείς», για τους χαμένους της γης που κάποια στιγμή ενώνονται και προχωρούν μαζί. Κι ας μην ξέρουν που πηγαίνουν.

«Μπορεί, όμως, να βρέχει έξω;»
«Μπορεί…αν θέλει, και τι σημασία έχει; Έρχεσαι;»

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Στέλλα Μαγγανά
Βοηθοί δραματουργίας: Κρυστάλη Ζαχαριουδάκη, Γιάννης Κατσιμίχας, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Σκέμπη
Πρωτότυπη σύνθεση/Μουσική επιμέλεια/Επιμέλεια video: Αλέξης Χατζηιωάννου
Κοστούμια: Σοφία Παππά
Σκηνογραφία: Στέλλα Μαγγανά
Κατασκευή σκηνικού: Βύρων Παπαδόπουλος
Γλυπτική: Νεκτάριος Θεοδώνης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Μπουντούνης
Κατασκευή μακέτας: Μάρθα Μαύρη
Φωτογραφίες: Κώστας Γκιόκας
Trailer: Ηλέκτρα Ποϊράζογλου
Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

Παίζουν:

Γιάννης Κατσιμίχας
Στέλλα Μαγγανά