Μετά από μία πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα ελληνικό, με θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο. «Η αγάπη θέλει δύο» και με την Έλλη Πασπαλά συνοδοιπόρο στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα μας θυμίσουν μελωδίες και λόγια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, κάνουν μία στάση στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, για ένα μουσικό ταξίδι στον ελληνικό κινηματογράφο.

Φέτος ο ελληνικός κινηματογράφος γιορτάζει τα 100 του χρόνια  («Η Γκόλφω», η πρώτη μεγάλου μήκους –βουβή- ελληνική ταινία γυρίστηκε το 1914) και οι δύο ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του.

Αγαπημένες μελωδίες μεγάλων συνθετών που επένδυσαν μουσικά ταινίες όπως οι: «Φαίδρα», «Μανταλένα», «Τα κόκκινα φανάρια», «Στέλλα», κ.ά., ταινίες που αποτέλεσαν ορόσημα και σφράγισαν με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες τους η Μελίνα, η Ρένα, η Αλίκη, η Τζένη, ο Χορν, ο Παπαμιχαήλ… Τραγούδια που αποτελούν σημεία αναφοράς στο σύγχρονο κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις από μια εποχή υπέροχα ξεχωριστή!

Ο λυρισμός και το πάθος του Μάριου Φραγκούλη και της Έλλης Πασπαλά στη μοναδική αυτή συνεργασία, πλαισιώνονται από πέντε καταξιωμένους σολίστες μουσικούς ενώ οι ευφυείς ενορχηστρώσεις είναι του Dаvid Lynсh.

Μεγάλα ανοιχτά θέατρα, οι μουσικές του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Τσιτσάνη, του Πλέσσα, του Ξαρχάκου και τόσων άλλων και ένας ουρανός με αστέρια, είναι το σκηνικό μέσα στο οποίο όλοι θα αποδράσουμε σε μέρη ψυχικής ανάτασης, ξεγνοιασιάς και γέλιου, σε πλήρη αρμονία.

Την παράσταση συμπληρώνουν σκηνές ταινιών από τον αγαπημένο Ελληνικό κινηματογράφο με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αποδίδοντας ένα εγγυημένα άρτιο αποτέλεσμα.

Στον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Κινηματογράφου, μία μουσική παράσταση- σταθμός!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια προγράμματος: Μάριος Φραγκούλης, Έλλη Πασπαλά

Ενορχηστρώσεις: Dаvid Lynсh 

Σχεδιασμός φώτων: Κώστας Αλεξίου, Μαρία Βενιατάκη 

Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Μπουρμπούλης

Παραγωγή: Tеаm-sрirit 

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

 

Dаvid Lynсh: τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, πίκολο, κρουστά

Γιώργος Καλούδης: τσέλο, λύρα, μαντολίνο, κιθάρα, κρουστά

Τάκης Φαραζής: πιάνο, ακορντεόν

Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο, κιθάρα

Κώστας Μυλωνάς: ντραμς & κρουστά

Δείτε όλους τους σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας