Η Love Light productionsπαρουσιάζει τον Gutsσε μια μουσική βραδιά στο Koo Koo Live Stage, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Οι MC που τώρα βρίσκονται στα πράγματα δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν ούτε τοστιέρες, ο Guts χειριζόταν ήδη ένα ASR Ensoniq με το ένα του χέρι. Αν και συνήθως τέτοιες περιγραφές συνοδεύονται από υπερβολή το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και για το γεγονός πως ένα 10χρονος μπορεί να κατέχει τη δισκοθήκη ενός 28χρονου. Ο Guts απλά τυχαίνει να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει και τα 2. Και θα τον απολαύσουμε μαζί με τον σπουδαίο Ούγγρο Savages και τους ξεχωριστούς Pad Trio στο Koo Koo Live Stage στις 28 Σεπτεμβρίου, Σάββατο, σε μια συναυλία που μπορεί κανείς να τη θεωρήσει και σαν μια γιορτή της μουσικής… γιατί έτσι θα είναι!!!

 

Όταν η μητέρα του Guts αποφάσισε να χαρίζει δίσκους στον γιό της κάθε φορά που έφερνε καλούς βαθμούς από το σχολείο, ίσως ονειρευόταν ακαδημαϊκή καριέρα για το παιδί της, δε μπορούσε να φανταστεί ότι η ίδια άνοιγε μια άλλη, τελείως διαφορετική, πόρτα στο μέλλον του γιου της από αυτή που σχεδίαζε αρχικά. Το πάθος κι η λατρεία που απέκτησε ο Guts για τη μουσική χτίστηκε βινύλιο στο βινύλιο όλα τα σχολικά του χρόνια ταξιδεύοντας στα διάφορα μονοπάτια της μουσικής και των ειδών της. Κι όταν ήρθε πια η ώρα να αποφασίσει σπουδές ή μουσική, η απόφαση ήταν πολύ εύκολο να παρθεί. Ήδη από την εφηβεία είχε στράφηκε στο Hip Hop κι ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη στάθηκε πραγματική αποκάλυψη για τον ίδιο. Η δυναμική της πόλης τον παρέσυρε κι ήρθε σε επαφή με τους ήχους της περίφημης παλιάς σχολής της Ανατολικής ακτής και με καλλιτέχνες όπως KRS ONE, EPMD, Eric B. and Rakim κι ασφαλώς τους σπουδαίους Public Enemy.

 

Ξεκίνησε ως DJ και beatmaker ενώ παράλληλα συμμετείχε σε μια funky μπάντα με τίτλο “Alliance Ethnik” που σχηματίστηκε το 1990. Οι φρέσκοι και πιασάρικοι ήχοι τους έγιναν μεγάλη επιτυχία, με τον Guts να δημιουργεί το ένα funk hit μετά το άλλο. Η μπάντα παρέμεινε προσγειωμένη παρόλο που ένας σεβαστός αριθμός rapper χτύπησε την πόρτα τους προσδοκώντας σε μια επιτυχία. Η κυκλοφορία του “Fat Come Back”, το 1998 δε μπόρεσε να ακολουθήσει την προηγούμενη επιτυχία και οδήγησε στη διάλυση τους. Δεν ήταν όμως το τέλος του Guts παρά μόνο η αρχή, έχοντας ήδη τελειοποιήσει τις ικανότητες του κοντά σε μουσικούς όπως Bob Power, Rahzel (The Roots), De La Soul, Common και Biz Markie. Έτσι, καθώς έκλειναν τα 90’s, βρέθηκε με τον Faster Jay, συνεργάτη του από τις πρώτες εποχές των Alliance Ethnik, που είχε δημιουργήσει την Kiff Records, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με εκπροσώπους της Γαλλικής Rap όπως οι Svinkels, the Rieurs, the Sages Po και πάνω από όλα ο Big Red. Ο Big Red τον έφερε σε επαφή με την Τζαμάικα. Το νησί του πήρε το μυαλό όπως χρόνια νωρίτερα η Νέα Υόρκη. Εκεί είχε συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως Anthony B, Michael Rose, Sugar Minott κ.α. κι οδηγήθηκε σε νέα μουσικά μονοπάτια. Επίσης, ταξίδεψε στη Σενεγάλη για να μάθει νέες μουσικές συνταγές στα studio του Youssou NDour.

 

Το 2007 ο Guts εγκαταλείπει το Παρίσι και μεταφέρει την έδρα του στην Ίμπιζα όπου καταπιάστηκε με τη δημιουργία του πρώτου του solo album που είχε τίτλο, “Guts le Bienheureux”. Μια υπέροχη instrumental δημιουργία γεμάτη ενέργεια που του έδωσε διεθνή προσοχή με μια διασκευή του “And The Leaving Is Easy” και τα mariachi brass riffs. Το επόμενο βήμα ήταν να ιδρύσει τη δική του εταιρία παραγωγής με τίτλο “Pura Vida” με την οποία κυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ του “Freedomto 2009. Το γενικό πρόσταγμα στο Mastering δόθηκε στον John Dent που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Bob Marley, τους Motörhead και άλλους. Με αυτόν τον διπλό δίσκο o Guts απέδειξε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν όρια στην έμπνευση του. Αφήνοντας πίσω του τα κλασσικά μονοπάτια των soul, funk και jazz, έδωσε μια πανοραμική εικόνα της μουσικής του με επιρροές από την ανατολική Ευρώπη αλλά κι από την πατρίδα του Γαλλία. Τα κομμάτια είναι πολύ πιο καλά δομημένα από το παρελθόν και γεμάτα από samples που χτυπούν κατευθείαν στο υποσυνείδητο και ταξιδεύουν άλλοτε σε όμορφα κι ευγενικά τοπία κι άλλοτε σε σκοτεινά βάθη.

 

Το 2011 κυκλοφόρησετο EP “Rage Against My Computer. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το περίφημο πια “Paradise For All”. Χωρίς να επαναλαμβάνεται δημιούργησε ένα απίστευτο καλειδοσκόπιο αισθημάτων, αισθήσεων και μοναδικών ατμοσφαιρών. Ζουμεροί ρυθμοί, ωριμασμένοι στον ήλιο της Ίμπιζα όπου κατοικοεδρεύει, δόσεις από τις περίφημες ιταλικές γκανγκστερικές ταινίες των 70s και γνήσιο hiphop γεμάτο trafat beats, καθώς μελαγχολικές μελωδίες και νοσταλγικοί ήχοι από πιάνο ενώνονται τέλεια με χαρούμενα reggaesoul ρυθμούς και συνθε΄τουν το μεγαλείο του συγκεκριμένου album. Ξεχωρίζουντα “Come closer”, “Another cut”, “Jungle space”, Laisser Lucie faire”. Φέτος κυκλοφόρησε μαζί με τον Mambo τη συλλογή “Beach Diggin” κομμάτια της οποία θα μας παρουσιάσει.

 

Δισκογραφία Guts: Beach Diggin’ [2013] | Paradise For All [2012] | Freedom [2009] | Le Bienheureux [2007]

 

Ο Savages προέρχεταιαπότηΒουδαπέστηκαικινείταιγύρωαπόdowntempo, breaks, jazz, funk, hiphop, swing, dubκαιόλαταείδηαπόmultikultifolkσταμοναδικάdjsetsτου. Είναι επίσης γνωστός στους χώρους της σκηνής της Ουγγρικής πρωτεύουσας ως The Worldstylers και ως Sannan. Με επιρροές από Karminsky Experience Inc., Skeewiff, United Future Organization, Up, Bustle & Out, Tipsy, [dunkelbunt], το 2008 ξεκίνησε να παράγει remixes για καλλιτέχνες όπως Kid Loco, DelaDap, [dunkelbunt], Danilo Venturi, Max Pashm, [re:jazz], Unkle Ho, The Qualitons, Rube, Uzgin Üver, colorStar και άλλους. Το πρώτο του EP με τίτλο “Sweet Relish” κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2010 από την UrbanWorld Records.

 

Μαζί τους οι εξαιρετικοί Pad Trio που αποτελούνται από τους J. Melik – Kill Emil – Billa Qause. Οι τρεις τους συναντήθηκαν το 2009 και λίγο μετά αποφάσισαν να ενωθούν κάτω από το όνομα Pad Trio. To Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το debut album τους με τίτλο entitledRaw Sessions” σε 300 αντίτυπα [Compact Disc] κι ως free download από το Beatquick.