Η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την Κυριακή 20 Απριλίου την εκδήλωση «Γύρω από ένα τανγκό», η οποία προέκυψε μέσα από τη συνεργασία τους, με γενικό τίτλο «Σε μέλλοντα χρόνο».

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν την Κυριακή 20 Απριλίου την εκδήλωση «Γύρω από ένα τανγκό», η οποία προέκυψε μέσα από τη συνεργασία τους, με γενικό τίτλο «Σε μέλλοντα χρόνο».

Για την εκδήλωση «Γύρω από ένα τανγκό» η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Μουσείο Μπενάκη κάλεσαν άριστους καλλιτέχνες για να ερμηνεύσουν σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις μερικά από τα πιο σπουδαία κομμάτια για τανγκό.

Έτσι, την Κυριακή 20 Απριλίου, απολαύστε τον Βασίλη Κίτσο στο «TangAthino», σε A\’ παγκόσμια εκτέλεση της αναθεωρημένης εκδοχής, με το Κουαρτέτο Tangos a Cuatro, τον Τάσο Ροσόπουλο στο «Ο Κολυμβητής», σε Α\’ παγκόσμια εκτέλεση, με το Κουαρτέτο Tangos a Cuatro και τον Γιώργο Κουμεντάκη στο «Μελωδία Γραφομηχανής», για βιολί, κοντραμπάσο, πιάνο, επίσης σε Α\’ παγκόσμια εκτέλεση και πάλι με το κουαρτέτο Tangos a Cuatro.

Στη συνέχεια ο σολίστ Κωνσταντίνος Ράπτης ερμηνεύει Astor Piazzola – «Tango», από τα τρία τανγκό για ορχήστρα, για μπαντονεόν και ορχήστρα, και σε διασκευή του ίδιου του Κωνσταντίνου Ράπτη, Astor Piazzolla – «Τέσσερις Εποχές», Για τέσσερις σολίστ και ορχήστρα εγχόρδων (Otono porteno, Invierno porteno, Primavera porteno, Verano porteno), σολίστ: Κουαρτέτο «Tangos a Cuatro».

Τέλος, ακόμα ένα έργο, Αstor Piazzolla – «Επτά Τραγούδια», με την Αλίκη Καγιαλόγλου στο τραγούδι, τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη στο βιολί, τον Κωνσταντίνο Ράπτη στα μπαντονεόν και μπαγιάν, τον Ευγένιο Πολίτη στο κοντραμπάσο και την Ερατώ Αλακιοζίδου στο πιάνο.

Την Ορχήστρα των Χρωμάτων διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Info
Κυριακή 20 Απριλίου 2008
Κτήριο της Οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου Στις 20.30
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1 και Πειραιώς 138
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, τηλ.: 210 345311
Ορχήστρα των Χρωμάτων, κα Πέννυ Μπινιάρη, 210 3605123