Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας φιλοξενεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου το χοροθεατρικό δρώμενο Γυναίκα Προμηθέας – Μαγεία ΙΙ,

σε σύνθεση και σκηνοθεσία της Άννας Λάζου. Πρόκειται για μία συνεργασία της ερευνητικής και καλλιτεχνικής ομάδας της Φιλοσοφικής Σχολής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ – ως προς το θεατρικό μέρος – με την Ομάδα της Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου Ελληνικών Χορών Δόρα Στράτου– ως προς το μέρος που αφορά στην έρευνα της όρχησης και της μουσικής κατά την αρχαιότητα.

Το χοροθεατρικό δρώμενο Γυναίκα Προμηθέας, είναι εμπνευσμένο από αρχαίους και σύγχρονους έλληνες ποιητές και από τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής τέχνης του χορού. Έχει σαν κεντρικό άξονα τη σύνδεση της ποίησης Κόριννας, Αισχύλου και Ευριπίδη με κείμενα σύγχρονης ποίησης (Κουτσοχέρα, Κέκκου, Φωτιάδου) για την Γυναίκα ως σύμβολο προμηθεϊκό, που μέσα από τη δοκιμασία προαναγγέλλει την νέα ζωή και φέρει την αναγέννηση. Η μέθοδος εργασίας της ομάδας επεξεργάζεται τη μετάβαση από την αρχαιότητα (χορός – σώμα) στη σύγχρονη τέχνη του χορού, μέσω του παραδοσιακού.

Συντελεστές: Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Άννα Λάζου, Κείμενα – Χορογραφική μελέτη: Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Όρχησης, Χορός butoh: Katsura Kan, Διδασκαλία Κίνησης: Φιφίκα Νικολοπούλου, Σκηνογραφία: Λέτα Κουτσοχέρα, Κοστούμια: Μαίρη Τριανταφύλλου, Μάσκα – σκηνικά αντικείμενα: Μάγδα Ρούσση.

Μουσικοί: Έλενα Νίσκρια Καζαντζίδη, Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Παναγιώτης Τσίγκος, Αντώνης Σερέπας

Παίζουν: Λαμπρινή Αμαραντίδου, Νεκτάριος Γιούτσος, Φανή Δαλεζίου, Φιφίκα Νικολοπούλου, Ροζαλίνα Πέρρου,  Αντώνης Σερέπας, Έφη Φαρμάκη, Μιχάλης Χατίρης.

Το δρώμενο έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιούλιος 2009), στην Ακρόπολη Λεπρέου Ηλείας (Αύγουστος 2009) και στο Λόφο Φιλοπάππου (Φυλακές Σωκράτους – Πρόγραμμα Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Λόφοι Πνύκας – Νυμφών – Μουσών : Το μεγαλύτερο κέντρο των ξωτικών», στις 25 Σεπτεμβρίου 2009).