Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και το Φεστιβάλ ΑθηνώνΕπιδαύρου ετοιμάζουν μία μοναδική παράσταση, αποτέλεσμα της συνύπαρξης και της μακρόχρονης συνεργασίας και δουλειάς ανάμεσα σε διεθνείς έλληνες χορογράφους και τους νέους χορευτές, σπουδαστές, τελειόφοιτους και απόφοιτους της ΚΣΟΤ. Μία παράσταση που αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή, στην πορεία ενός χορευτή, αυτήν ακριβώς πριν από την «εκτίναξή» του στον επαγγελματικό στίβο με όλα τα εφόδια που του έχει δώσει η σπουδή του, μαζί με την ορμή και τη φρεσκάδα αυτής της ηλικίας, ιδανικά συνδυασμένη με την ωριμότητα των χορογράφων που διαπρέπουν στο διεθνή χώρο.

Το μέλλον και η φρεσκάδα του σύγχρονου ελληνικού χορού επί σκηνής! Σπουδαστές και απόφοιτοι της ΚΣΟΤ συναντιούνται με διεθνείς και Έλληνες χορογράφους σε μια παράσταση που φέρνει κοντά εντελώς διαφορετικές πτυχές του σύγχρονου χορού. Το site-specific One One One του Γιάννη Μανταφούνη συναντιέται με το ατμοσφαιρικό KOSMOS του Αντώνη Φωνιαδάκη, ενώ η ΑΣΚΗΣΗ 27, ένα έργο-σπουδή πάνω στο σύνολο και τη μονάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου, διασταυρώνεται με το A Dance of Many του διακεκριμένου Cyril Baldy και το In Between της Μαρκέλλας Μανωλιάδη – τα  τρία τελευταία έργα ειδικά χορογραφημένα για την ΚΣΟΤ. Μια σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τις μοναδικές δυνατότητες των νέων χορευτών τη στιγμή πριν από την «εκτίναξή» τους στον επαγγελματικό στίβο.

Η παράσταση ξεκινά στις 21:00 στον χώρο Δ. Όσοι θεατές το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν προηγουμένως, από τις 20:30, στο One One One, στον Κήπο της Πειραιώς 260. Το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου στις 19:00, στον Πεζόδρομο στην Ερμού & Αγ. Ασωμάτων, Θησείο , στο πλαίσιο της ενότητας Άνοιγμα στην Πόλη.

Λίγα λόγια για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ)

Η ΚΣΟΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ίδιο κτήριο που έχτισε η Κούλα Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Από τον Απρίλιο του 2018 τη Διεύθυνση της ΚΣΟΤ έχει αναλάβει η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Στην ΚΣΟΤ λειτουργούν δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 ετών παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσοι σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χορό. Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο, αφού έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις καλύτερες ομάδες ως χορευτές ανά τον κόσμο και έχουν αναδειχτεί ως σημαντικοί χορογράφοι, καθηγητές και θεωρητικοί του χορού.

Συντελεστές

Άσκηση 27

Χορογράφος: Χρήστος Παπαδόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Χαρά Κότσαλη
Μουσική: Coti K

Ερμηνευτές: Αθηνά Σταυροπούλου, Άγγελος Παπαδόπουλος, Δανάη Παζιργιαννίδη, Μαρία Κασιδόκωστα, Μυρτώ Αγγελάτου, Παγώνα Μπουλμπασάκου, Ελπινίκη Σαριπανίδου, Αλέξανδρος Νούσκας Βαρελάς, Μυρτώ Γεωργιάδη, Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Ευγενία Πετροπούλου, Άννα Μάρκα Μπονισέλ, Ελπίδα Σκούρου, Θέμις Αριάδνη Ανδρεουλάκη, Αρετή Αθανασοπούλου, Ειρήνη Δασκαλάκη, Ελίνα Δερμιτζιόγλου, Σεβαστή Ζαφείρα, Σταύρος Αλέξανδρος Ικμπάλ, Τάσος Νίκας, Δέσποινα Σανιδά, Γιώργος Τσαγλιώτης, Λήδα Διώχνου, Μαριέττα Μαναρώλη, Αθανάσιος Ραγκούσης, Έλενα Ψημμένου, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη

KOSMOS

Χορογραφία: Αντώνης Φωνιαδάκης
Μουσική: Julien Tarride
Διδασκαλία χορογραφίας – Βοηθός χορογράφου: Christian Denice
Βοηθός χορογράφου: Pierre Majendie
Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Καλλιόπη  Αυγουστάκη, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Σεβαστή Ζαφείρα, Δανάη Κουτέλα, Μαργαρίτα Τοντισάκη, Μαριλένα Λαζαροπούλου, Ράνια Τάτση, Μαρία Δημητρίου, Μαρία Φιλλίπου, Άννα Μαρία Φωτιάδου, Σταύρος Αλέξανδρος Ικμπάλ, Βασίλης Καραογλάνης, Τάσος Νίκας, Τάσος Παππάς Πετρίδης, Γιώργος Τσαγλιώτης, Νικόλας Γρηγοριάδης, Λεωνίδας Σιούπουλης, Ιωάννης Μαμώλης

A Dance For Many

Χορογραφία: Cyril Baldy
Μουσική: Cyril Baldy
Συμμετέχουν 11 νέοι χορευτές

One One One

Σύλληψη – Χορογραφία: Γιάννης Μανταφούνης
Ερμηνεύουν: 38 νέοι χορευτές

In between

Χορογραφία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Μουσική: Max Richter, ανασύνθεση του έργου του A. Vivaldi  «Οι τέσσερις εποχές»
Συμμετέχουν: 16 νέοι ερμηνευτές

***

Growing! – Γενικοί Συντελεστές

Επιμέλεια – Συγγραφή Κειμένων: Χριστιάνα Γαλανοπούλου
Βοηθός Χορογράφων- Καλλιτεχνικός Συντονισμός : Δημήτρης Κουτσούμπας
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Φωτογραφίες: Νίκος Δραγώνας, Αλέκος Γιάνναρος, Γιάννης Αντωνίου, Γιώργος Τσαγλιώτης, Ελένη Κανάκη, Παναγιώτης Παπουτσής.
Σχεδιασμός Προγράμματος- Αφίσα: Βάσω  Αβραμοπούλου –  a4artdesign
Οργάνωση Παραγωγής Καλλιτεχνικού Προγράμματος: Παναγιώτης Παπουτσής
Εκτέλεση Παραγωγής: Viewmaster
Παραγωγή: ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΚΣΟΤ)

Διάρκεια: 90’ λεπτά (με διάλειμμα)


Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Σύγχρονος Χορός: Θεωρία και Πράξη», της ΚΣΟΤ, του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.