Θα γίνει το Λονδίνο Φαληράκι! Όταν οι Αγγλοι φίλοι μας θα περνούν τα βράδια τους κλεισμένοι στις pub, οι Ελληνες που ζουν εκεί, αλλά γιατί όχι και οι ντόπιοι Greek lovers, θα εκτιμήσουν δέοντος το φετινό  London Greek Film Festival 2008 με μια γκάμα αριστουργηματικών και λιγότερο αριστουργηματικών ταινιών και ντοκιμαντέρ.

Η Μελίνα Μερκούρη, ο Jules Dassin, αλλά και ο Σάκης Ρουβάς και μια πλειάδα νεόκοπων δημιουργών και ηθοποιών πίνουν tea στο Λονδίνο σε ένα μεταφυσικό παράλληλο βίο απαρτιζόμενο από εκατομμύρια μικροσκοπικά καρέ σελιλόιντ.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου, η βροχερή, έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, πρωτεύουσα της Αγγλίας ανοίγει το σαλονάκι του Hellenic Center και υποδέχεται με τα αδιάβροχα τους Greek φίλους της με αφορμή το London Greek Film Festival 2008.

Ντοκιμαντέρ για τη χώρα μας και τη Κύπρο σαν το The Cypriot Diaspora ή ο Yiannis Moralis ταινίες μεγάλου ή μικρού μήκους, ταινίες με ιστορία και τη σφραγίδα του κλασικού όπως το Ρεμπέτικο, κινηματογραφικά διαμαντάκια με βραβεία σαν το Eduart της Αγγελικής Αντωνίου. Μη λησμονήσουμε και το Alter Ego με τον πολύ Σάκη μας, το γλυκόπικρο ντοκιμαντέρ Agathi Crysafi του Στέλιου Κραουνάκη, το Broken της Vicki Psarias.

Από αυτό το φεστιβάλ δε λείπουν ούτε τα αφιερώματα (στα υπέροχα πλάσματα Μελίνα και Jules Dassin), οι εκθέσεις φωτογραφίας, μουσικές και χορευτικές βραδιές, οι ειδικές προβολές. Ο ελληνικός πολιτισμός μπορεί να μην έχει τη λάμψη και την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος, κατέχει ωστόσο μια αξιοπρεπή θέση.